Verden

Biden: Kina forstår at deres økonomiske framtid er knyttet til Vesten

President Joe Biden sier han har gjort det klart overfor Kinas president Xi Jinping at det vil få konsekvenser hvis landet hjelper Russland i Ukraina-krigen.

Den amerikanske presidenten gikk ikke i detalj om hva som ble sagt i samtalen som de to hadde for seks dager siden. Men da han møtte pressen etter Nato-toppmøtet i Brussel torsdag, fastslo han at han har advart Kina mot å støtte Russland i forbindelse med krigen i Ukraina.

– Jeg har gjort det klart slik at han forstår konsekvensen dersom han hjelper Russland. Jeg truet ikke med noe, men nevnte at et stort antall amerikanske og internasjonale bedrifter har forlatt Russland på grunn av landets barbariske handlinger, sa Biden.

– Jeg trakk fram hans samarbeid med Europa og USA og gjorde det klart for ham at han vil sette mye på spill ved å støtte Russland, sier presidenten videre.

Biden ville ikke si noe om hvilke forhåpninger han har til Kinas retningsvalg, men han sa kort at EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter planen skal møte president Xi neste uke.

– Jeg tror Kina forstår at deres økonomiske framtid er mye tettere knyttet til Vesten enn til Russland, sa Biden.

Mer fra Dagsavisen