Verden

Omikron står for 90 prosent av koronasmitten i England

Den britiske helseministeren Sajid Javid sier det ikke kommer noen nye restriksjoner i England før nyttår, til tross for stor smittespredning.

Ifølge Javid anslår helsemyndighetene nå at 90 prosent av alle smittetilfellene i England er av den svært smittsomme omikronvarianten, ifølge Reuters.

Men helseminister Javid sier regjeringen ikke har noen planer om å innføre nye restriksjoner i England på denne siden av nyttår, så folk kan ha nyttårsfester som planlagt.

Javid oppfordrer likevel folk til å vise varsomhet og følge gjeldende tiltak og anbefalinger. Han utelukker heller ikke at det kan komme nye restriksjoner i januar, ifølge Sky News.

Skottland, Wales og Nord-Irland har i stor grad strengere restriksjoner enn England og innførte nye restriksjoner mandag.

I Skottland har myndighetene gjeninnført énmetersregelen på serveringssteder og andre offentlige steder innendørs som treningssentre og museer. Nattklubber stenges i tre uker, unntatt nattklubber som er i tilknytning til puber og der gjestene kan sitte til bords, ifølge BBC.

I Nord-Irland ble det fra mandag av igjen kun tillatt med bordservering på utesteder, det er kun tillatt at personer fra maks tre husholdninger kan være samlet sosialt, og på arbeidsplassen må alle ha minst to meter avstand.

Også i Wales er tometersregelen gjeninnført sammen med påbud om bordservering og utvidet krav om munnbind flere steder, for å nevne noen tiltak.

Mer fra Dagsavisen