Verden

Har endelig nådd amerikansk krigsskip – 80 år etter at det sank

Skipet ble nådd under verdens dypeste dykkerjakt noensinne. Kanontårn og andre våpen er fortsatt intakt nesten 6500 meter under havoverflaten.

Det amerikanske krigsskipet sank under andre verdenskrig, og ble oppdaget av forskere i 2019. Men skipet lå så dypt under vann, og var ikke mulig å nå, skriver avisa The Guardian.

På Twitter skriver lederen av ekspedisjonen og piloten av undervannsfartøyet, Victor Vescovo følgende:

– Har akkurat gjennomført den dypeste vrakdykking i historien, og fant derfor restene av krigsskipet «Destroyer» USS Johnston. Vi klarte å lokalisere 2/3 av skipet. Skipet står oppreist og er intakt, 6456 meter dypt.

Se video fra skipet her:


Krigsskipet heter USS Johnston 557, og hadde kallenavnet «Destroyer». Det er 115 meter langt, og sank oktober 1944 under det historiske slaget ved Leyte Gulf.

Slaget anses som det kraftigste sammenstøtet mellom allierte styrker og den japanske flåten. De allierte kjempet for å frigjøre Filippinene som den gangen var en amerikansk koloni, fra den japanske okkupasjonen.

Omtrent 200.000 marinepersonell deltok i slaget, og ifølge den amerikanske marinen overlevde kun 141 av skipets 372 mannskap, skriver avisa.




Mer fra Dagsavisen