Verden

Anonymous har hacket og stengt nettsiden til Myanmar-juntaen

Anonymous skal ha hacket Myanmar-juntaen som gjengjeldelse for vold mot demonstranter.

Hackergruppen Anonymous tar ned Myanmars militærjuntas nettside som gjengjeldelse for vold mot demonstranter, skriver Anonymous på Twitter sammen med en skjermdump som viser juntaens nettside hacket og stengt.

Anonymous er et verdensomspennende hackernettverk som har som erklært mål å kjempe for ytringsfrihet og mot sensur og misbruk. Deres aksjonsformer har i hovedsak vært DoS-angrep mot nettsteder samt demonstrasjoner og distribusjon av flygeblader.

Det har vært stadig flere og støtte demonstrasjoner i store deler av landet mot de militære etter at de avsatte Aung San Suu Kyi og tok makten 1. februar.

Skjøt mot demonstranter

Senest lørdag ble minst fem mennesker såret da politi skjøt mot demonstranter ved et båtverft i Myanmars nest største by Mandalay lørdag, skriver NTB.

Hundrevis av mennesker samlet seg lørdag ved verftet ved Irrawaddy-elva for å hindre politiet i å pågripe arbeidere som er aktive mot militærkuppet.

De slo kjeler og grytelokk mot hverandre og ropte mot politiet, men politiet svarte med å skyte gummibelagte kuler mot menneskemengden.

Hundrevis av mennesker er arrestert, blant dem offentlige tjenestefolk som boikottet arbeidet sitt.

Politiet har etter hvert tatt i bruk tåregass, vannkanoner og gummibelagte stålkuler mot demonstrantene.

En ung kvinne døde fredag etter å ha blitt truffet av en kule i hodet 9. februar.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.