Verden

AOC deler ikke Bidens optimisme om republikanerne

Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez tror ikke på at republikanerne «innser sine feil» når Donald Trump forlater Det hvite hus. Likevel applauderer hun sin påtroppende president for at han tror det.

(COMBO) This combination of pictures created on May 14, 2019 shows,
A file photo taken on March 16, 2019, former US vice president Joe Biden speaks during the First State Democratic Dinner in Dover, Delaware. and
A file photo taken on February 27, 2019 US Congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) listens as Michael Cohen, attorney for President Trump, testifies before the House Oversight and Reform Committee in the Rayburn House Office Building on Capitol Hill in Washington, DC. - Democratic 2020 frontrunner Joe Biden was forced into defending his environmental record on May 14, 2019 after a popular progressive in Congress demanded presidential hopefuls abandon a "middle-of-the-road" approach to combatting climate change. "You never heard me say middle of the road. I've never been middle of the road on the environment," the former vice president, 76, said at a campaign stop in New Hampshire, a day after first-term congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez implicitly rebuked Biden over the issue. (Photos by SAUL LOEB and MANDEL NGAN / AFP)

Den profilerte kongresskvinnen har liten tro på at ledelsen i Det republikanske partiet skal endre seg mye etter Trumps avgang 20. januar.

– Dette er et felt der jeg mener det er litt uenighet mellom den påtroppende presidenten og meg selv. Men dette er ikke en krangel, bare en uenighet. Jeg mener Joe Biden har et veldig optimistisk syn på Det republikanske partiet. Han har uttalt at republikanerne vil innse sine feil etter at Trump har gått av. Og jeg applauderer optimismen hans, men jeg er uenig, sier «AOC», ifølge Fox News.

Ocasio-Cortez uttalte før jul at hun mener ledelsen i eget parti bør skiftes ut. Nylig fikk hun krast svar på tiltale av veteranen Nancy Pelosi.

Les også: Pelosi med krast svar til partifellen som ville kaste henne

Les også: Demokrat i Norge: – Jeg er absolutt nervøs før 20. januar