Verden

USA: Ti ganger så mange forhåndstemmer som i 2016-valget

Amerikanerne stemmer som aldri før i forkant av presidentvalget 3. november. Så langt har 6,6 millioner forhåndsstemt.

FILE - In this March 3, 2020 file photo, voters wait in line to cast their ballot on the Super Tuesday, at a voting center in El Segundo, Calif.  With a divided nation on edge as Election Day approaches, California is warning local election officials to prepare for disruption at polling places and potential cases of voters being intimidated or blocked from casting ballots. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu, File)

Det er ifølge nyhetsbyrået Reuters ti ganger så mange forhåndsstemmer som til samme tid i 2016.

Koronaviruset, teknologiske fremskritt og et polarisert ordskifte trekkes fram som årsakene til økningen av universitetet i Florida, som leder den nasjonale valgovervåkingen.

Anmeldelse: «The Right Stuff»: Houston, dere har et problem! (Dagsavisen+)

– Vi har aldri før sett så mange stemme så lenge før et valg. Folk stemmer når de har gjort seg opp en mening, og vi vet at mange bestemte seg for lenge siden og allerede har en mening om Trump, sier Michael McDonald ved universitetet.

Ifølge forskerne ligger det an til at så mange som 150 millioner vil stemme i høstens valg. Det vil gi en valgdeltakelse på 65 prosent blant registrerte velgere, som i så fall vil den høyeste valgdeltakelsen i et presidentvalg siden 1908.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.