Verden

Hundretusener har tatt koronavaksine i Kina

Hundretusener av mennesker i Kina har tatt en av landets fire ledende vaksinekandidater mot covid-19 etter at myndighetene godkjente den for nødbruk.

Det er uklart nøyaktig hvem og hvor mange mennesker som har fått injisert vaksinekandidaten, som er under utprøving i tredje og siste fase før den eventuelt godkjennes til allmenn bruk. Men kinesiske vaksineprodusenter har gitt opplysninger som kan gi en pekepinn.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ifølge CNBG, som er et datterselskap av det statseide selskapet Sinopharm, har 350.000 mennesker som ikke er med i de kliniske testene, fått vaksinen. 40.000 mennesker er med i selve uttestingen, opplyste en leder i CNBG nylig.

Kina har elleve vaksinekandidater som nå testes ut på mennesker. Fire av dem er inne i tredje testfase. (NTB)

Les også: Trump har valgt henne til Høyesterett. Mot abort og for retten til å bære våpen