Amerikanske medier: Trump har valgt Barrett til Høyesterett

USAs president Donald Trump har bestemt seg for at han vil ha Amy Coney Barrett (48) som den nye dommeren i Høyesterett, melder flere medier.

Sent fredag kveld norsk tid kom det meldinger om at republikanske politikere forventet at Trump ville kunngjøre Barrett som sitt valg lørdag. En rekke medier, blant dem New York Times og Fox News , melder at valget er tatt, og at det blir Barrett.

Også BBC melder om det samme. De viser til at deres amerikanske søsterorganisasjon har fått dette bekreftet.

Barrett var onsdag på et møte med presidenten i Det hvite hus, og der skal hun ha overbevist Trump om at hun er kvinnen for jobben. Ifølge kildene til New York Times er ingen andre intervjuet for embetet.

Fox News skriver at Trump vil forsøke å få senatet til å godkjenne henne før valgdagen i november. Barrett er allerede utpekt som de konservatives favoritt, og valget av henne vil rokke betydelig ved maktbalansen i Høyesterett.

Les også: Demokratiet dør direkte på TV

Abortmostander

Barrett er selv katolikk og er abortmotstander. Hun har tidligere uttalt at livet starter ved unnfangelsen.

Barrett har også støttet Trumps harde immigrasjonslinje og er for å utvide de amerikanske våpenlovene og retten til å bære våpen, melder BBC.

Det ble en ledig plass i høyesterett etter at Ruth Bader Ginsburg (87) døde forrige uke. Dette er den tredje dommerutnevnelsen til høyesterett fra Trump. (NTB)

Lest denne?: Her er Donald Trumps publikum under valgmøte. Ser du hva som mangler?