Verden

USAs justisminister: Verken Obama eller Biden skal etterforskes

USAs justisminister Bill Barr regner ikke med noen granskning av verken Barack Obama eller Jo Biden i kjølvannet av saken som handlet om russisk valgpåvirkning.

FILE - In this April 6, 2019, file photo former President Barack Obama gestures as he speaks during a town hall meeting at the 'European School For Management And Technology' (ESMT) in Berlin, Germany. On Saturday, May 16, 2020, Obama plans to speak during “Show Me Your Walk, HBCU Edition,” a two-hour livestreaming event for historically black colleges and universities broadcast on YouTube, Facebook and Twitter. (AP Photo/Michael Sohn, File)

Barrs uttalelse mandag kommer etter at president Donald Trump tok til orde for en granskning av sin forgjenger, som flere ganger har kommet med krass kritikk av Trump-administrasjonens koronahåndtering.

Biden blir etter alt å dømme Trumps hovedutfordrer i høstens presidentvalg, og Barr sier han ønsker å få en slutt på at USAs rettsvesen blir brukt til det han kaller «politiske etterforskninger», spesielt i et valgår.

– Det er svært viktig at vi får et valg der det amerikanske folket vil kunne velge mellom president Trump og visepresident Biden basert på en sterkt debatt om politiske saker. Vi kan ikke la prosessen bli kapret av forsøk på å tromme sammen en etterforskning av noen av kandidatene, sier han.

(©NTB)