Verden

Sverige vil korte ned arbeidstida som følge av korona

Den svenske regjeringen vil innføre kortere arbeidstid og lønnskutt for å forhindre masseoppsigelser i kjølvannet av koronaepidemien, ifølge svenske medier.

Regjeringen la onsdag fram et nytt lovforslag som skal gi svenske bedrifter som blir rammet av krisen, muligheten til å redusere ansattes arbeidstid og kutte i lønninger. Til gjengjeld skal arbeidstakere slippe å bli oppsagt.

Håpet er at dette skal styrke konkurransekraften til svenske bedrifter, sier finansminister Magdalena Andersson fra Socialdemokraterna.

– Det er en måte å beskytte arbeidsplasser på i Sverige, som er veldig etterspurt av mange parter, både fagforeninger og arbeidsgivere, sier Andersson.

– Med muligheten til korttidsarbeid slipper personale å bli sagt opp, og foretakene kan raskt komme i gang igjen når situasjonen snur, understreker hun.

Ifølge finansministeren har koronaviruset til nå hatt begrenset effekt på svensk økonomi. Myndighetene har likevel nedjustert forventet vekst med 0,3 prosentpoeng som følge av epidemien.

Mer fra Dagsavisen