Verden

Boris Johnson droppet klimadebatt - TV-kanalen satte inn en smeltende isskulptur i stedet

Full strid om klima, Johnson og Channel 4.

MANCHESTER (Dagsavisen): Storbritannias statsminister Boris Johnson har skapt full debatt etter at han nektet å stille på en klimadebatt mellom alle partilederne på Channel 4 torsdag kveld. I stedet plasserte TV-kanalen en smeltende isskulptur av jordkloden på plassen der Johnson kunne ha stått.

Britain's Prime Minister and Conservative Party leader, Boris Johnson visits Chulmleigh College while campaigning for the general election in Chulmleigh, Devon, southwest England, on November 28, 2019. - Britain will go to the polls on December 12, 2019 to vote in a pre-Christmas general election. (Photo by Dan Kitwood / POOL / AFP)

Boris Johnson. Foto: NTB scanpix

Det samme gjaldt for lederen av Brexit-partiet, Nigel Farage, som heller ikke stilte.

Johnson blir beskyldt for å ha forsøkt å unngå å bli satt til veggs på klima, som ikke er temaet Johnson fokuserer på i valgkampen.

An ice sculpture is put in place for Britain's Prime Minister Boris Johnson in the studio before the start of the Channel 4 News' General Election climate debate at ITN Studios in Holborn, central London, Thursday, Nov. 28, 2019. Johnson did not attend the debate which was for party leaders. (Kirsty O'Connor/Pool Photo via AP)

Skulpturen der Boris Johnson skulle ha stått. Foto: NTB scanpix

De konservative sendte i stedet tidligere miljøminister Michael Gove, men han ble avvist av Channel 4, som sa at debatten kun skulle være mellom partiledere.

De konservative har i ettertid skrevet til Ofcom, Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, hvor de hevder at Channel 4s avgjørelse var i strid med kringkastingsloven.

Konservative kilder sier også at partiet, dersom det blir gjenvalgt i regjering, vil vurdere lisensen til Channel 4, melder BBC.

Boris Johnson blir også konfrontert med at han ikke vil stille hos Andrew Neil i BBC til et langt konfronterende intervju før valget. Det var etter et intervju hos Andrew Neil denne uka Labour-leder Jeremy Corbyn ble sterkt kritisert for ikke å si unnskyld for flere hendelser av antisemittisme i Labour. Labour har fått mye negativ omtale rundt antisemittisme denne uka etter at sjefrabbi Ephraim Mirvis sa at Jeremy Corbyn ikke er egnet til å bli statsminister, fordi han ikke har tatt et oppgjør med antisemittisme i partiet, i rabbiens øyne.

Les også: Labour ligger langt bak på målingene - men det finnes en måte for Corbyn å bli statsminister på

Mer fra Dagsavisen