Verden

Tretten pågrepet etter skyting utenfor festlokale i Göteborg

Tretten er pågrepet etter skyting utenfor et festlokale i Mölnlycke i Göteborg lørdag kveld. Åtte personer, blant dem flere Hells Angels-medlemmer, ble skadd.

Den svenske påtalemyndigheten opplyser at det dreier seg om et gjengoppgjør, der den ene av gjengene er tilknyttet Hells Angels.

– Personene på den andre siden er en lokal gjeng fra nærområdet, sier jourhavende jurist Karl-Erik Esbo til Göteborgs-Posten.

De pågrepne er i alderen 25 til 50 år. De tretten er mistenkt for drapsforsøk og grov vold.

Les også: Biler trolig antent på lagringstomt i Oslo

Sju til sykehus

Sju personer ble sendt til sykehus i Göteborg etter skytingen lørdag kveld. En av dem er nå utskrevet. En annen er alvorlig skadd, og tilstanden til de øvrige fem omtales som stabil.

En åttende person som antas å ha vært involvert i hendelsen, har fått legebehandling i Skaraborg.

Det kan finnes ytterligere skadde som enten ikke har oppsøkt helsevesenet eller ikke har fortalt hvordan de ble skadd, ifølge politiet.

Skytingen skjedde utenfor et festlokale i Mölnlycke utenfor Göteborg. Motivet og hendelsesforløpet er ukjent, og politiet er tilbakeholdne med detaljer i saken. Men ifølge avisen har en støtteklubb til motorsykkelklubben Hells Angels lokaler i industriområdet der festlokalet ligger.

Bekymring for MC-miljøer

Kriminalkommissær Sven Lindgren, ekspert på kriminelle MC-gjenger i politiets region Väst, bekrefter at noen av de skadde er tilknyttet Hells Angels.

På 90-tallet lå motorsykkelgjengen Hells Angels og Bandidos i krig. Siden da har vold mellom gjengene vært sjeldent i Sverige. Om det nå er en ny konflikt mellom MC-gjenger på trappene, er et åpent spørsmål.

– Vi kan ikke trekke noen konklusjoner fra en enkelthendelse som dette, sier Daniel Vesterhav i Brottsförebyggande rådet.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen