Verden

Atomsamtaler avlyst: Nord-Korea hevder Donald Trump vil invadere dem

Trump avlyser alle samtaler med Nord-Korea, mens nord-koreansk media hevder USA planlegger militært angrep mot landet.

FILE - In this June. 12, 2018, file photo, U.S. President Donald Trump meets with North Korean leader Kim Jong Un on Sentosa Island, in Singapore. The White House says President Donald Trump received a new letter from North Korean leader Kim Jong Un Wednesday following up on their Singapore summit. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Donald Trump avlyser alle avtaler med Nord-Korea, etter at han hevder samtalene med landet ikke fører noen vei når det gjelder atomnedrusting.

Samtidig hevder statsmedia i Nord-Korea at USA planlegger en invasjon av Nord-Korea, melder MSNBC.

Det er avisen til arbeiderpartiet, Rodong Sinmun, som skriver at USA planlegger en invasjon av Nord-Korea. Dette skriver også South China Morning Post.

Nord-Korea hevder USAs mange militære øvelser er første ledd i en kommende invasjon, «mens de samtidig fører samtaler med oss med et smil om munnen», heter det i avisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Avlyst

Forrige uke avlyste Trump Mike Pompeos neste tur til Nord-Korea, dagen etter at utenriksministeren kunngjorde at han reiser dit for fjerde gang.

Samtidig tvitret Trump at han ser fram til å møte Nord-Koreas leder snart. Nå er altså videre samtaler utsatt på ubestemt tid.

Pompeo opplyste torsdag at han ville dra til Nord-Korea denne uken for å følge opp avtalen som ble inngått mellom Donald Trump og Kim Jong-un i juni.

Les også: Frankrike stoler ikke på Donald Trump: – Europas sikkerhet kan ikke lenger avhenge av USA

Atomnedrusting

Fredag tvitrer Trump at han har bedt Pompeo om ikke å reise nå på grunn av mangel på framgang med hensyn til atomnedrustning på Korea-halvøya.

– I tillegg, på grunn av vår mye tøffere handelsposisjon overfor Kina tror jeg ikke at de bidrar i prosessen med atomnedrustning, skriver Trump.

Han legger til at utenriksministeren ser fram til å dra til Nord-Korea i «nær fremtid, mest sannsynlig etter at handelsforbindelsene med Kina er avklart».

– I mellomtiden ønsker jeg å sende mine varmeste hilsener og respekt til leder Kim. Jeg ser fram til å se ham snart! avslutter president Trump.

Les også: Tysklands utenriksminister maner til felles front mot destruktiv Trump