Verden

Minst to døde og 70 skadd i togulykke i USA

To mennesker er omkommet og over 70 skadd i en togulykke i South Carolina i USA.

Et passasjertog med nærmere 139 passasjerer og åtte ansatte om bord kolliderte med et godstog i byen Cayce natt til søndag lokal tid. Politiet bekrefter at to mennesker omkom og at 70 ble skadd.

Et lokomotiv og flere passasjervogner sporet av i sammenstøtet, ifølge togselskapet Amtrak. Passasjertoget var på vei fra New York til Miami.

– Ingen ble grepet av panikk, sa en av passasjerene, Derek Pettaway, til CNN ifølge AFP. Han forteller at de fleste passasjerene sov da ulykken skjedde, og at togselskapet Amtrak bidro til at de ble evakuert på en rolig måte.

De lokale nødetatene opplyser at skadene omfatter både beinbrudd og mindre kuttskader.

En talsperson for Lexington Medical Center i byen West Columbia sier de har tatt imot 25 pasienter med lettere skader, ifølge TV-stasjonen ABC. Andre skadde er blitt sendt til Palmetto Health Center.

Mannskaper fra Røde Kors deltar i arbeidet på ulykkesstedet og tar imot uskadde passasjerer på en skole i nærheten.

– De er oppskaket. Vi ønsket å få dem bort fra kulden og til en varm plass, sier Adam Myrick, talsmann for sheriffen i Lexington County.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ulykken i Cayce er den andre alvorlige togulykken i USA på under en uke. Onsdag ble en søppelbil truffet av et chartret Amtrak-tog med republikanske politikere på vei til en politisk samling i West Virginia. Én person i søppelbilen omkom. (NTB)

Mer fra Dagsavisen