Verden

Hatkriminalitet i Tyskland: Daglig er det ti voldelige angrep på migranter og asylanter

Tysk politiker: – Nazister truer flyktninger og derfor hele vårt demokrati.

Totalt var det 3.533 voldelige angrep på migranter og asylanter i Tyskland i fjor, skriver BBC. 2.545 av angrepene var mot enkeltindivider, ifølge tall fra innenriksdepartementet.

Totalt ble 560 skadet hvorav 43 er barn.

Høyreekstreme krefter

Riksdagspolitiker Ulla Jelpke fra venstreorienterte Die Linke, mener myndighetene overvurderer risikoen for terror fra asylsøkere og dermed neglisjerer voldelige høyreekstreme krefter.

Må mennesker dø før volden fra ytre høyre er sett som et nasjonalt sikkerhetsproblem og blir satt øverst på dagsorden, sa Jelpke.

Tysklands åpne holdning til migranter har splittet nasjonen og det rapporteres om en økning i hatkrimiknalitet mot nyankomne.

En nynazist ble tidligere denne måneden dømt til åtte års fengsel for å ha brent ned en sportshall som skulle ha blitt brukt som flyktningmottak.

Verdier for nærmere 3,5 millioner euro (ca 31 millioner kroner) gikk opp i flammer i ildspåsettelsen i august 2015, skriver NTB.

Les også: Fosse vil ta Odin tilbake fra høyreekstreme

Les også: Full splid om asyl i Tyskland

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Nazister truer

Nazister truer flyktninger og derfor hele vårt demokrati, sa Jelpke.

Tyskland har også sett en økning i angrep på boliger, mottak og hospitser de siste årene. I 2016 ble det rapportert om 988 slike, en liten nedgang fra 2015.

Antallet nyankomne asylsøkere til Tyskland var i 2016 på 280.000, en nedgang på mer enn 600.000 i 2015 som en følge av stengingen avr ruter over Balkan og en EU-avtale med Tyrkia.

Nyeste fra Dagsavisen.no: