Verden

Trump raser mot FBI

TRUMP: – FBI har lenge vært fullstendig ute av stand til å hindre lekkasjer av betydning for nasjonal sikkerhet.

Av Espen H. Rusdal og NTB

– FBI har lenge vært fullstendig ute av stand til å hindre lekkasjer av betydning for nasjonal sikkerhet. De kan ikke engang finne dem som lekker internt i FBI. Fortrolige opplysninger blir delt ut til mediene og kan ha ødeleggende konsekvenser for USA, tvitret Trump fredag.

Under en tale til forsamlingen på Conservative Politicial Actuon Conference, en årlig happening der konservative krefter skal meisle ut ferden videre, gikk president Trump hradt ut mot media som bruker anonyme kilder, skriver NTB.

–  La dem si det til meg ansikt til ansikt, raste han fra talerstolen, ifølge Fox News.

Han presiserte så at han er for frie medier.

–  Jeg er ikke imot media, bare de uærlige som skrive falske nyheter, sa Trump.

Trump ble fredag den første sittende presidenten som har talt på den årlige konferansen siden Ronald Reagan.

Falske nyheter

Trump startet talen med å gjenta tidligere påstander om at anerkjente amerikanske medier farer med usannheter og formidler såkalte falske nyheter.

Presidenten påsto også at enkelte medier dikter opp nyhetssaker og kilder.

– De har ingen kilder, sa Trump i talen.

10.000

Anslagsvis trekker CPAC (Conservative Political Action Conference)i delstaten Maryland rundt 10.000 deltakere, hvorav nesten halvparten er studenter.

På konferanseprogrammet står blant annet falske nyheter, retten til å bære våpen, sosiale mediestrategier og alt-right-bevegelsene.

Torsdag gjestet Trumps omstridte rådgivere Kellyanne Conway og Steve Bannon, samt stabssjef Reince Priebus og visepresident Mike Pence konferansen.

Les også: Mentalt forstyrret president?

Les også: Trumps sikkerhetshjerne

Blokkbokstaver

Han oppfordrer FBI til å spore opp dem som lekker.

– Finn dem nå, skriver han i blokkbokstaver.

Trump valgte å gå til det uvanlige skrittet å kritisere FBI i full offentlighet både å Twitter og Facebook, etter anklager om forbindelser mellom Det hvite hus og Russland.

Utbruddet fredag kom samtidig som CNN kjører en sak om hvordan FBI nylig avviste en forespørsel fra stabssjef Reince Priebus om at FBI må avvise nyhetsmeldinger om angivelige forbindelser mellom Trump-ansatte og russiske agenter under valgkampen.

Det var New York Times som i forrige uke henviste til kilder som sier at amerikansk etterretning har avlyttet telefonsamtaler mellom Trump-kampanjens medlemmer og russisk etterretning.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Press på FBI

FBI har til nå verken kommentert artikkelen eller indikert at byrået kommer til å gjøre det.

– Det hvite hus har rett og slett ikke lov til å presse FBI til å informere offentligheten om pågående etterforskning av presidenten og hans rådgivere, sier Demokratenes leder i justiskomiteen i Republikanernes hus, John Conyers.