Navn i nyhetene

– Jeg skal få litt uforutsigbare ting til å skje

Markus Neby fra P3Morgen er klar for talkshow på TV.

Markus Neby skal være med i det nye talkshowet «Kåss til kvelds», som har premiere på NRK lørdag 29. januar.

Hvem: Markus Neby (28), programleder, humorist og musiker.

Hvorfor: Skal lede nytt talkshow på NRK sammen med Else Kåss Furuseth.

Sammen med Silje Nordnes og Ronny Brede Aase, tok du farvel med lytterne til P3Morgen rett før jul. Hvordan har tida vært etter at det var slutt?

– Det var jo dritt, men det føles riktig. Det er sykt deilig å sove. Jeg er nyforelsket i søvn. Nå føler jeg meg utvilt på hverdagene. Det er en ny erfaring, som er helt fantastisk!

Så du har ikke angret på at dere valgte å gi dere?

– Nei, jeg har ikke det. Det har gått slag i slag. Jeg har ikke rukket å føle på tomhet.

Du skal nå være med i et TV-talkshow sammen med Else Kåss Furuseth som skal sendes på lørdager. Var det hennes idé eller er dette noe dere har planlagt sammen?

– Vi har utviklet det sammen. Det begynte med at NRK først spurte Else og så var både hun og de gira på å få med meg. Jeg var ekstremt gira på å jobbe med Else. Da hun var gjest i P3Morgen, følte jeg at vi hadde veldig god kjemi. Det er gøy at hun har tenkt på det samme.

Furuseth sier du skal være et «wildcard» i showet. Hva innebærer det?

– Jeg skal få litt uforutsigbare ting til å skje, være litt som jalapenonen i baguetten. Si ting som setter ut gjester og publikum. I P3Morgen ble jeg kalt en løs kanon på dekk. Else har sagt at jeg treffer på 75 prosent av det jeg kommer med og at 25 prosent er bare ræl. Jeg håper jeg kan ligge på den prosenten også i talkshowet.

Blir det sangintervjuer?

– Jeg skal ikke utelukke noen ting, men det er mye annet vi har lyst til å gjøre.

Hva slags gjester vil du ha med i showet?

– Kjente folk som har noe morsomt å si. Folk som er åpne for kødding. De trenger ikke være komikere, men gjestene må ha litt humor. Skal vi prate om noe, må vi også kunne kødde om det.

Ser du for deg at du og Furuseth skal holde på i mange år framover?

– Jeg er veldig åpen for det. Det er helt rått å jobbe med Else. Hun er et fint menneske og hun er også utrolig TV-faglig sterk.

Over til de faste spørsmålene: Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige» av Dag Solstad. Da jeg leste den, skjønte jeg at bøker kunne være morsomme.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg dyrker det å være lykkelig. Når jeg kjenner på ubehag, følger jeg tipsene til psykologene, som å snakke med noen eller trene. Det fungerer. Jeg blir også lykkelig når jeg oppdager ny musikk.

Hvem var din barndomshelt?

– Mr. Lee, både personen og retten. Jeg fikk være med på en reklameinnspilling med ham en gang.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Er dette et jobbintervju? Nå må jeg tenke litt. Det er usympatisk å ikke komme på noe. Hm. Jeg er ikke så glad i å reise, men jeg flyr ganske mye.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar meg et fotbad mens jeg ser på fotball.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg og strupesangeren min var med å brøle under klimabrølet i fjor. Jeg vil at regjeringen skal kline mer til på klimatiltak.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Anine Kierulf, hun er veldig morsom og kul.