Navn i nyhetene

Mammableie på Insta

«Funkygine» vil bruke bloggen og Instagram til å vise «bredden av mammakroppene og at alt er like flott».

Hvem: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (28)

Hva: Treningsblogger og trebarnsmor.

Aktuell: Delte ærlige og ufiltrerte bilder av kroppen sin etter fødselen og ble hyllet i sosiale medier

Hvordan er livet så langt som trebarnsmor?

– Det går veldig bra. Jeg koser meg med familien og vi er masse ute og drar på stranda. Vi nyter livet og sommeren i Oslo.

Blogginnlegget ditt og bildet du delte på Instagram etter fødselen fikk mye ros. Hva fikk deg til å dele bilde av kroppen din etter fødselen?

– Det er et forsøk på å vise at det finnes mange versjoner av mammakroppen, som er ulik fra svangerskap til svangerskap. Jeg vil formidle at det er greit uansett hvordan kropp man sitter igjen med etter fødselen.

Tidligere har bildedeling etter fødsel vært et betent tema. Spesielt mye oppstyr var det rundt Fotballfrue Caroline Berg Eriksen når hun delte et bilde av sin flate mage kun noen dager etter fødselen. Hva fikk deg til likevel dele bildene?

– Jeg må vektlegge at jeg ikke prøver å være noen motstemme til Fotballfrue; jeg la ut bilde av kroppen min etter fødselen, det gjorde hun og mange andre mødre gjør også det. Jeg synes ikke jeg hadde mer lov til å dele bilde av kroppen min fordi jeg hadde nokså stor mage og hun ikke hadde det.

Kan du utdype det?

– Det er selvfølgelig lov til å legge ut bilde av kroppen sin, men det er viktig at det ikke blir en slags fasit eller målestokk for andre kvinner. Jeg har et stort publikum og stort rekkevidde, så jeg vil bruke kanalen min – blogg og Instagram – til å vise bredden av mammakroppene og at alt er like flott. Det tror jeg mange trenger en påminnelse på.

Kun noen dager før fødselen løp du trappeløp og noen dager etter fødselen dro du på stranda med familien – hvor får du energien din fra?

– Det er veldig mange som spør om det. Jeg må poengtere at dagen før jeg løp trappeløp så lå jeg på stranda hele dagen og latet meg. Jeg har ikke vært noen superwoman gjennom hele svangerskapet. Det samme gjelder når jeg dro på stranda noen dager etter fødselen: vi er en stor familie med mange som kan hjelpe til. Det er ikke noe hokus pokus, det er bare sånn familielivet vårt er.

Så du er ingen «jernkvinne», som flere kalte deg i etterkant?

– Jeg er absolutt ikke noen jernkvinne! Man må bare gjøre det man har lyst til, føler seg komfortabel med og trygg nok til. Så må man huske på at de blogginnleggene kun er små glimt av helheten og ikke representativt for hele svangerskapet og tida etter.

Har du noen spennende planer framover, for enten familie, bloggen eller på treningsfronten?

– Ja! Jeg skal på treningsreise på nyåret. Jeg skal holde noen kurs, der det første er nå på sensommeren. Jeg skal prøve å ikke ta på meg altfor mye farting rundt- jeg må ha litt mammapermisjon også. Men helt fri blir det ikke.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familien min i hvert fall. Trening er en så stor del av hverdagen min og jeg er helt avhengig av å være fysisk aktiv på daglig basis.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan fort bli utålmodig og rastløs. Jeg kunne sikkert vært litt mer tålmodig innimellom.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det gjør jeg hver helg. Da spiser jeg litt for mye smågodt og blir litt småkvalm. Så tar jeg en pause før jeg begynner på nytt.

Er det noe du angrer på?

– Nei.

Det er bra! Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Vanskelig spørsmål! Jeg skriver som regel om det som opptar meg på bloggen, så det må ha vært noe som jeg har skrevet om der da, men jeg kommer ikke på noe konkret nå. Jeg har aldri gått i et eneste ett, kanskje jeg må bli flinkere til det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Er det her jeg burde svare en kjendis? Jeg hadde hatet å stått med en kjent person og måtte snakket engelsk – det hadde blitt så pinlig. Det måtte ha blitt noen jeg kjenner i hvert fall; Morten eller mamma kanskje.

Mer fra Dagsavisen