Navn i nyhetene

– En ganske kul kis

Marius Drogsås Hagen (30) er artist, låtskriver og musiker og bandet hans, Team Me, spiller på Øya denne uka.

Hva er festivalsommer for deg?

– Opp tidlig, frokost, flyplass eller bandvan, Get-in, lydsjekk og så gig. Festivalsommeren pleier som regel å være en veldig takknemlig greie. Man bruker resten av året på å turnere mye, så festivalsomre føles ofte som payoff for alt det harde arbeidet man tidligere har lagt ned. Det er også fint å møte andre musikere. Da kan man spørre og grave. I Norge får vi til og med full rider nå. Det er luksus.

Har du en favorittfestival eller -opplevelse?

– Patrick Wolf på Arvikafestivalen 2004 var en soleklar høydare for meg personlig. Det var på mange måter den konserten som fikk meg til å tro på at jeg kunne gjøre noe lignende selv. Kombinasjonen Ridestøvler, fele, knallbra låter og trekkspill gjorde sterkt inntrykk på en 19 år gammel Marius.

Får du opplevd Øya selv om du spiller der?

– Jeg har huka av Tyler, The Creator, Beck, Jaga Jazzist, Taake, Sauropod og Slutface. Om jeg får med meg alle seks, kommer litt an på kaveringsmaskina og antall konsumerte halvlitere. Men fy som jeg gleder meg.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg fikk totalt oppheng i Miranda july for noen år siden.

Hvem var din barndomshelt?

– Stig Inge Bjørnebye, Billie Joe Armstrong, Billy Morgan og nabogutten Pål. Stig Inge er opprinnelig fra Elverum, så han var en opplagt helt for alle oss kidsa på miniputtlaget «Søbakken Liverpool». Det var Billy Joe som fikk meg til å ville spille elgitar med fuzz og starte band. Etter at pop-punk og skatepunk ikke appellerte til meg på samme måte lenger, fant jeg plata «Mellon Collie and The Infinite sadness» av The Smashing Pumpkins. Den plata forandra alt for meg og er fortsatt min yndlingsplate. Nabogutten Pål var to år eldre enn meg og en racer på å bygge hytter. Også var’n sterk da. Det var av en eller annen grunn viktig for meg på den tida.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har mildt sagt mye å gå på når det gjelder organisering og orden. Dette fører ofte til trøbbel når man er i et reisefølge på 7–9 personer, noe som ikke alltid er like rått. Jeg sliter også ganske heftig med impulskontroll, noe som kan være litt vanskelig å forholde seg til. Ellers så er jeg en ganske kul kis, tror jeg.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg er glad i fest, fet mat og metal.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Forslag om nedleggelse av kulturelle tilbud i Elverum kommune. Gratis tilbud for kidsa på bygda er viktig. Det går jeg mer enn gjerne noen mil for.

Er det noe du angrer på?

– At jeg slutta på taekwondo og at jeg aldri begynte å spille trommer.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– En heisreparatør med bred kompetanse på feltet, og med en haug med gode skrøner og fiskehistorier på lager. Sånn ca. 56 år gammel. Gjerne fra Åsnes.

Mer fra Dagsavisen