Innenriks

Sundtoft må svare for Frp-Grimstad

Aps Åsmund Aukrust, som er medlem av Stortingets energi- og miljøkomité, vil vite om Sundtoft er enig i Oskar Grimstads beskrivelse av miljøorganisasjonene som «late og kunnskapsløse».

Frp-eren, som i likhet med Aukrust er medlem av energi- og miljøkomiteen, sa dette etter at Sabima, WWF-Norge og Naturvernforbundet omtalte regjeringen som naturfiendtlig i Dagsavisen sist torsdag.

LES SAKEN HER: Vil ta vekk støtten til miljøbevegelsen

– Oppsiktsvekkende

– Det er oppsiktsvekkende at en av regjeringens fremste talspersoner i Stortinget svarer på kritikk med å foreslå å fjerne pengestøtte, sier Aukrust.

– Du kan være enig eller ikke enig i det kraftfulle angrepet på regjeringen som miljøorganisasjonene har kommet med, men i stedet for å gå inn i debatten, sier altså Frp dette, fortsetter han.

LES OGSÅ: Sliter med Frp

Tar svaret for gitt

– Jeg forstår at det kan være ubehagelig for enhver miljøvernminister å få kritikk, men dette er en del av demokratiet. Jeg tar det derfor for gitt at Sundtoft avviser alt det Frp har sagt om dette, sier Aukrust.

Aukrust tilføyer at han mener det er viktig å støtte miljøorganisasjonene blant annet fordi de bidrar med god faglig kunnskap og fordi de rekrutterer folk til innsats for miljøet.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Mer fra Dagsavisen