Innenriks

Ropstad: – Jeg har god samvittighet

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad avviser at han endret strategi etter samtaler med Høyre underveis i KrFs veivalgsprosess.

– Jeg har veldig god samvittighet for det jeg har gjort. Jeg har prøvd å informere partilederen så godt jeg kan, hele veien. Jeg har sikkert ikke gjort alt rett de siste ukene. Men jeg er veldig stolt over det jeg har gjort, og det partiet har gjort, sier Ropstad.

KrF-nestlederen avviser at han endret strategi etter samtaler med Høyre underveis i KrFs interne veivalgsprosess.

– På ingen måte. Vi har vært veldig tydelige på hva som har vært viktig for KrF hele veien. Vi har et landsstyremøte som trakk hovedlinjene for hva som var viktig for KrF, sier han.

Les også: Flere KrF-topper krever nytt landsstyremøte etter VGs avsløring

VG skriver mandag at Ropstad begynte å bruke argumentet om at det ville være mulig å endre abortloven dersom man gikk inn i et samarbeid med dagens regjering, etter et hemmelig møte med statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen 11. oktober.

– Gitt den situasjonen partiet var i, hadde Olaug Bollestad og jeg et ønske om å diskutere den situasjonen partiet kunne komme i hvis vi vant fram, sier Ropstad.

Partilederen var veldig godt informert. Han ba oss ta et møte. Det er ingen dramatikk i det, sier KrF-nestlederen.

Ropstad ga sine kommentarer etter KrFs gruppemøte på Stortinget mandag. Han gikk rett fra dette møtet og i et nytt forhandlingsmøte med de tre regjeringspartiene om neste års statsbudsjett. (NTB)

Kommentar: Kynisk og rått spill (Arne Strand)

Mer fra Dagsavisen