Innenriks

Politiet tar ut tiltale i Adecco-saken

Adecco er nå tiltalt for til sammen 333 brudd på arbeidsmiljøloven i sykehjemsskandalen fra 2011.

Selskapet må også svare for en rekke andre lovbrudd.

Politiet i Oslo har tatt ut tiltale mot bemanningsbyrået Adecco der det går fram at bruddene kunne medført alvorlig fare for liv eller helse ved tre sykehjem i Oslo, ifølge Dagbladet.

50 timer overtid

Politiet mener Adecco organiserte arbeidet slik at de ansatte ikke hadde sjanse til å overholde bestemmelsene om overtid, og flere av de ansatte jobbet over 50 timer overtid i løpet av en uke.

En rekke ansatte jobbet også altfor mange dager på rad uten tilstrekkelig sammenhengende arbeidsfri, eller for mange søndager på rad. I ett tilfelle jobbet en sykepleier 32 dager på rad uten fri.

Kommunikasjonsdirektør i Adecco Anne-Stine Talseth sier de har ryddet opp i denne saken og gjort opp det økonomiske overfor de ansatte. Selskapet driver i dag ikke sykehjem i Oslo.

– Vi har hele tida sagt at vi vil gjøre opp for oss, men det er elementer i politiets vurdering vi er uenig i, sier Talseth.

Brudd på arbeidsmiljøloven

Adecco må også svare på brudd på arbeidsmiljøloven fra 2012. Arbeidstilsynet mener Adecco har brutt arbeidsmiljøloven på elleve punkter som arbeidsgiver for Viasat-selgere.

– Vi har ingen registreringer i våre systemer som kan bekrefte at dette er tilfelle, sier Talseth.

Ulovlig vaktvirksomhet

I mars avslørte Dagens Næringsliv at Adecco hadde leid ut vektere i tre år uten polititillatelse og tirsdag fikk de et forelegg på 100.000 kroner for brudd på loven om vaktvirksomhet.

– Vi mener å ha levert en kontrolltjeneste, der oppgavene faller inn under servicetjenester og at vi ikke har brutt loven om vaktvirksomhet, sier Talseth.

Det er ikke klart om Adecco vil godta forelegget eller ta saken for retten.

Mer fra Dagsavisen