Innenriks

Påtalemyndigheten godtar dommen mot Gunnar Stålsett

Påtalemyndigheten vil ikke anke dommen mot Gunnar Stålsett etter at han torsdag ble dømt til betinget fengsel for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker.

– Vi mener saken ble godt vurdert av retten og vil derfor ikke anke dommen, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt.

Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett ble torsdag dømt til betinget fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker. Dermed slipper Stålsett å sone i fengsel.

Saken i Oslo tingrett gikk som en tilståelsessak.

Stålsett sa torsdag at han ikke vil anke dommen. Dermed blir dommen fra Oslo tingrett rettskraftig.

Les også: Raja vil endre loven etter Stålsett-siktelse

Bot på 10.000 kroner

Den tidligere biskopen må også betale en bot på 10.000 kroner. Han er dømt for brudd på punktet i utlendingsloven som omfatter bruk av en utlendings arbeidskraft når utlendingen ikke har nødvendig tillatelse etter loven.

– Så lenge denne bestemmelsen står i loven, vil den produsere nye tilfeller av tapere, av mennesker som må leve i limbo – uten hus, uten arbeid, uten utdanning, uten helse. Det har denne saken dreiet seg om, og jeg opplever at vi kommer styrket ut av denne prosessen, sa Stålsett etter å ha fått dommen torsdag.

På spørsmål fra NTB om han ville ha gjort det samme igjen, svarte den tidligere biskopen slik:

– Absolutt!

Les også: Helgheimevangeliet

– Uheldig at Stålsett har valgt å ikke følge loven

Politiadvokat Meeg-Bentzen vektla i retten at Stålsett var klar over at han gjorde noe galt, og at det skjedde over en lang periode.

– Det er uheldig at siktede, med den påvirkningskraft han har, har valgt å ikke følge loven, sa politiadvokaten.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen