Papegøyer skaper hodebry i Madrid

Myndighetene i Madrid mener det er blitt altfor mange papegøyer i den spanske hovedstaden. Nå tas det grep.

I den spanske hovedstaden er det blitt stadig flere papegøyer å se i bybildet. Den det snakkes mest om er munkeparakitten, som er en papegøye i parakittfamilien.

I 2005 var det 1.700 slike papegøyer i Madrid. Nå skal det være 12.000 av dem, og det har ført til at myndighetene tar grep, skriver avisen The Guardian.

Les også: USA: Flertall støtter riksrettprosess mot Donald Trump

Kommer fra Argentina

Munkeparakitten kommer opprinnelig fra Argentina og mange spanjoler har importert den som kjæledyr. Det er ikke lenger lovlig, men bestanden fortsetter å vokse.

Myndighetene mener den høye populasjonen av papegøyer går ut over andre dyrearter i byen, fordi det blir hard kamp om maten.

Papegøyene er også kjent for å bygge store reder av greiner og kvister, og det tærer visstnok på vegetasjonen i den spanske hovedstaden.

Les også: Norges villeste stedsnavn? Helvete? Hurrahølet? Indre Rassvika?

Redd for at folk skal få reder i hodet

Myndighetene mener også at redene utgjør en sikkerhetsrisiko for folk.

Redene kan bli opptil 200 kilo tunge, og myndighetene fyrkter at noen kan få dem i hodet om de skulle falle ned.  

De lokale myndighetene i Madrid jobber nå sammen med spanske ornitologer for å redusere bestanden, blant annet gjennom å sterilisere egg.

Hvor mange av papegøyene som nå bør frykte for sine liv i den spanske hovedstaden er ikke blitt sagt, men myndighetene har gjort det klart at det ikke er snakk om å fjerne hele bestanden.

Les også: Dra til Helvete? Alternativt til Hurrahølet og Indre Rassvika?