Innenriks

Opposisjonspartier vil ha forlengede koronatiltak

Samtidig som koronasmitten er økende, går flere av regjeringens støtteordninger ut. Nå forlanger flere opposisjonspartier at ordningene må forlenges.

1. september ble den generelle kompensasjonsordningen til næringslivet avviklet. De ekstra rettighetene permitterte og arbeidsløse fikk for å søke dagpenger, avvikles 1. november og over nyttår, skriver Klassekampen.

Det får flere av opposisjonspartiene på Stortinget til å reagere. De mener regjeringen må både fortsette og utvide støtteordningene over nyttår.

– Regjeringen sender en slags omvendt julegave til folk som er permittere, ved å gi dem mindre dagpenger over nyttår. Ap vil heller sørge for at de som trenger inntektssikring, skal få garantier så lenge krisen er i landet, sier Hadja Tajik, nestleder og finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Les også: Glenn (66) har kjørt drosje i Oslo siden 1976. Nå frykter han totalkollaps i drosjemarkedet (Dagsavisen+)

SV-leder Audun Lysbakken mener det haster med å avklare at ordningene blir forlenget også over nyttår. Han peker på at de smitteverntiltakene som regjeringen har innført viser at de forventer at krisen vil fortsette i mange måneder framover, og at de økonomiske tiltakene også må forlenges.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller seg bak kravene og mener at det må bli mer stabilitet og trygghet rundt de tiltakene som gjøres.

– Regjeringspartiene og Frp, som nå forhandler om budsjett, må være helt klare på hvordan vi skal gjøre det gjennom det kommende året, sier han til avisen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen