Innenriks

Nyvalgt partitopp vil ha rausere Frp

Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos mener Fremskrittspartiet kan framstå som et lite raust og hjertevarmt parti.

Søndag ble hun valgt inn i partiets sentralstyre for å rette opp dette inntrykket.

– Partiet synes ikke alltid å tenke med hjertet, og jeg savner synligheten av egenskaper som ærlighet, raushet og omtanke. For jeg vet at disse egenskapene finnes i partiet, sa Kjos i sin valgtale.

Kari Kjønaas Kjos er stortingsrepresentant og fylkesleder i Akershus Frp. Hun ledet partiets granskingsutvalg i forbindelse med Birkedal-saken, som kom med kraftig kritikk mot partiledelsen for håndteringen.

Inn i sentralstyret får Kjos følge av stortingsrepresentant Anders Anundsen og varaordfører i Bodø Tom Cato Karlsen. Totalt sto ni kandidater på valg til tre ledige plasser i sentralstyret.

Tidligere søndag ble Siv Jensen gjenvalgt som partileder, uten motkandidater, for en ny periode på to år. Av 231 stemmer var tolv blanke.

Nestlederne Per Sandberg og Per Arne Olsen sto ikke på valg.

Skeptikerne tapte klimakampen

– Vi har allerede bekreftet gjennom vår virksomhet på Stortinget at vi har en alternativ politikk på dette området, sa redaksjonskomiteens leder Per Sandberg da han forklarte landsmøtet hvorfor forslaget fra Buskerud Frp ble innstilt avvist.

Partiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen støttet forslaget, som blant annet slår fast at klimakrisen er overdrevet.

– Sosialistene bruker klimahysteriet og ulike dommedagsbeskrivelser til å hente inn nye skatter og avgifter, sa Amundsen under landsmøtet.

Hans forgjenger som klimapolitisk talsmann, Ketil Solvik-Olsen, advarte mot å gå bort fra partiets føre var-holdning. Lørdag slo han fast overfor VG Nett at å vedta den foreslåtte resolusjonen var «det dummeste partiet kan gjøre».

Resultatet av debatten ble et kompromiss, der forslaget oversendes partiets programkomité for videre behandling.

Mer fra Dagsavisen