Kulturminister Thorhild Widvey mener et OL i Oslo kan bli tidenes satsing på frivilligheten. FOTO: ARNE OVE BERGO

- Mange gode argumenter for OL

ENTUSIASTISK: Kulturminister Thorhild Widvey mener et OL i Oslo vil bli tidenes største satsing på frivilligheten i Norge.

Som Dagsavisen skrev i går setter ikke Fremskrittspartiets nei til OL i Oslo i 2022 en stopper for kulturdepartementets behandling av Oslos søknad om en statsgaranti. Den administrative prosessen i Kulturdepartementet som behandler Oslos søknad om statsgaranti fortsetter som før.

 

Fortsetter arbeidet

Kulturminister Thorhild Widvey er raskt blitt kjent som en statsråd med et stort engasjement for både idretten og frivilligheten. Hun satt også som nestleder i Tromsø 2018, et prosjekt som til slutt strandet da Norske Veritas ikke gikk god for kvalitetssikringen i søknaden.

Nå er det Widveys departement som tar for seg søknaden om statsgaranti, som regjeringskollegaene i Frp og finansminister Siv Jensen søndag sa nei til.

Likevel svarer Widvey entusiastisk når hun får spørsmål om hun selv ønsker seg et OL i 2022.

- Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Det er mange gode argumenter for OL, sier kulturministeren.

 

Les også kommentar på Nyemeninger.no

 

Tidenes satsing

- Det ville vært en flott folkefest, en motivasjon for framtidas idrettsutøvere, og det vil framskynde samferdselsprosjekter og byutvikling. Men det viktigste er at det vil være et behov for 25.000-30.000 frivillige som kommer til å prege og lede frivilligheten i Norge i framtida. Et OL vil være tidenes største satsing på frivilligheten, sier hun og legger til:

- Dessuten mener jeg det vil være klokt av Norge å innimellom ta ansvar og arrangere mesterskap.

Men Widvey ser også ulemper ved å være arrangørland:

- På den annen side vil det koste utrolig mye penger. Det er disse vurderingene regjeringene er pålagt å ta, sier hun.

 

Ikke på landsmøtet

I går varslet Oslo Høyre at det kunne bli aktuelt å ta opp OL-spørsmålet på helgas landsmøte. Men etter at både statsministeren og kulturministeren har vært tydelige på at arbeidet fortsetter uavhengig av hva Frp måtte mene, ser de ikke lenger noen grunn til det.

- Vi i Oslo Høyre er fornøyde med at Erna Solberg har vært tydelig på at regjeringen vil jobbe videre med OL-spørsmålet. Vi ser ingen grunn til å ta dette spørsmålet videre til landsmøtet nå, opplyser Kristin Vinje i Oslo Høyre til Dagsavisen.

stian.fyen@dagsavisen.no