Innenriks

Leter etter norsk helikopter

To personer, en av dem en norsk helikopterpilot, er savnet etter at et norsk Helitrans-helikopter forsvant over Østersjøen i går.

Den tyske flyredningssentralen har ennå ikke funnet spor etter helikopteret som forsvant fra radaren i Østersjøen onsdag ettermiddag.

Gjenopptok søket

Den tyske flyredningssentralen i Glücksburg leder aksjonen og gjenopptok søket med et Sea King-helikopter klokken 8.30 torsdag morgen, opplyser administrerende direktør Marita Bjørnevik i Helitrans til NTB.

Hun forteller at den tyske flyredningssentralen er i dialog med redningssentralene i både Danmark, Sverige og Norge. Det er innhentet ekstra ressurser fra den danske redningstjenesten.

Den tyske flyredningssentralen hadde et møte om saken klokka 7.30 torsdag morgen. Torsdagens søk går over tysk område og fortsetter utover dagen.

To personer var om bord i helikopteret da det forsvant fra radaren like før klokka 14 onsdag ettermiddag. Piloten er en nordmann ansatt i Helitrans. Den andre er en rumener som er ansatt i selskapet som var oppdragsgiver for Helitrans.

Ingen spor

Helikopteret tok av fra Lübeck klokken 13.46 onsdag ettermiddag og var på vei til Halmstad i Sverige, en flyreise på mellom halvannen og to timer, da det forsvant.

Ifølge den danske luftovervåkingstjenesten mistet man radarkontakt med helikopteret bare 10 minutter etter avgang fra Lübeck. Den siste kontakten med helikopteret var over sjøen cirka 25 kilometer nordøst for Lübeck.

Den tyske redningssentralen i Glücksburg ledet søket i området fram til det ble avsluttet ved 22-tiden onsdag kveld.

Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyste torsdag morgen at det ikke har blitt observert spor etter drivstoff eller olje i det aktuelle området.

– Det er ikke blitt observert noen ting. Det har heller ikke kommet inn noe informasjon fra politi eller andre i løpet av natten, slik vi håpet på, sier vakthavende redningsleder Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

I beredskap

Det savnede helikopteret er av typen Eurocopter AS350. Marita Bjørnevik forteller at helikopterulykken berører alle i det lille selskapet med sine 50 ansatte.

– Vi samlet beredskapsteamene med en gang vi fikk bekymringsmeldingen. Vi har vært i kontakt med hovedredningssentralen siden da, og har hatt fokus på pårørendekontakt og å orientere de ansatte om situasjonen, sier hun.

Mer fra Dagsavisen