Innenriks

Kaski inn i SV-ledelsen

Kari Elisabeth Kaski forlater Zero og blir ny partisekretær i SV.

Bilde 1 av 2

Kari Elisabeth Kaski (27), som i dag er nestleder i miljøorganisasjonen Zero, blir ny partisekretær i SV. Hun overtar etter Silje Schei Tveitdal, som har vært partisekretær i SV siden 2009.

Valgkomiteen i partiet ble i går kveld ferdig med sin innstilling til ny ledelse, og flere kilder bekrefter overfor Dagsavisen at Kaski blir SVs nye stjerneskudd.

Kaski har vært en synlig aktør i klimadebatten. Hun har hatt ansvar for det politiske arbeidet i ZERO og har tidligere vært med i Natur og Ungdom. Hun er søsteren til AUFs generalsekretær, Ragnhild Kaski.

Så sent som under landsmøtet i september uttalte Tveitdal til NTB at hun ønsket å fortsette og håpet hun på nytt ville bli gitt tilliten.

– Etter å ha tenkt meg grundig om, så fant jeg ut at seks år i en veldig krevende jobb var nok. Jeg følte et behov for å prioritere litt annerledes og å prøve noe annet, sier Tveitdal til NTB nå.

Miljeteig inn

Som Dagsavisen tidligere har omtalt blir Oddny Miljeteig (60) fra Bergen ny nestleder etter Inga Marte Thorkildsen, som går av på landsmøtet i mars. Miljeteig er i dag gruppeleder for SVs bystyregruppe i Bergen.

Dermed vil SV-leder Audun Lysbakkens nye lag bestå av Kaski og Miljeteig, samt Bård Vegar Solhjell, som tar gjenvalg som nestleder i partiet.

Den nye ledelsen velges på SVs landsmøte 13.-15. mars.

Flere endringer

Etter det Dagsavisen forstår, er det flere utskiftninger i partiets sentralstyre. Blant annet kommer tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry inn i sentralstyret.

Valgkomiteens leder, Rolf Jørn Karlsen, ville ikke kommentere Dagsavisens opplysninger før innstillingen er offentliggjort. Nå i ettermiddag bekrefter imidlertid også valgkomiteen opplysningene Dagsavisen har fått.

- Innstillingen er enstemmig. Det er en spennende og god profil på den nye ledelsen, sier Karlsen.

Om Kaski sier han følgende til NTB:

– Hun har vært en ledende talsperson og organisator for den norske miljøbevegelsen gjennom flere år. Hun bringer viktige nye perspektiver på organisasjonsutvikling og har bred kontakt med miljøer SV står sterkt i, særlig fagbevegelsen og miljøbevegelsen. Hun har med seg erfaringen som trengs for den store jobben med å bygge SVs lokalorganisasjon.

Mer fra Dagsavisen