Innenriks

Jens støtter Eskil Pedersen

Statsministeren slår tilbake mot kritikken av AUF-lederen.

I går slo de politiske motstanderne ring rundt AUF-leder Eskil Pedersen etter at han har blitt kritisert for å flykte fra Utøya under massakren 22. juli 2011. Samtlige partiledere for ungdomspartiene støttet Pedersen i Dagsavisen.

Nå følger statsminister Jens Stoltenberg (Ap) opp støtten til lederen for Arbeiderpartiets ungdomsparti.

- Jeg mener han og alle andre som var på Utøya 22. juli fortjener anerkjennelse for det de har vært gjennom, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

Motivert før valget

Statsministeren understreker at 22. juli-kommisjonen ikke har funnet grunnlag til å kritisere noen av dem som var på Utøya.

Arbeiderpartiets landsstyremøte er i dag samlet i Oslo for å diskutere partiprogrammet for den neste stortingsperioden. Stoltenberg brukte i går sin tale til landsstyret til å understreke at regjeringen ikke hviler på laurbærene. Arbeiderpartiet vil ta Norge videre ved å sikre arbeid til alle, en bedre skole og fortsatt et trygt velferdssamfunn.

- Jeg blir enda mer motivert når vi har fått avklaringer på borgerlig side inn mot valgkampen. Forskjellene blir klarere og klarere mellom de rødgrønne og de borgerlige. Vi vil få til en kraftig mobilisering og vinne valget, sier Stoltenberg.

Ba om hjelp til å vinne

Stoltenberg benyttet anledningen til å be om hjelp til å vinne valget fra fagbevegelsen, miljøbevegelsen og frivillige organisasjoner.

- Valget neste høst blir et retningsvalg. Vi inviterer fagbevegelse, frivillighet og miljøbevegelse til å mobilisere for våre løsninger, sa Stoltenberg i sin tale.

Også Ap-sekretær Raymond Johansen fridde til fagbevegelsen i sin tale. Han viste til at en oppslutning på 40 prosent blant LO-medlemmer er altfor lav. I salen satt LO-nestleder Tor-Arne Solbakken. Han erkjenner at oppslutningen om Høyre og Frp gir grunn til bekymring for de rødgrønne.

- Men støtten til Arbeiderpartiet blant LO-medlemmer er alltid større i valg enn på meningsmålinger i forkant, sier Solbakken til NTB.

havard.therkelsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen