Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark

Regnet skylte saltet vekk, og tåka frøs på bakken. Det førte til glatte veier på Østlandet onsdag morgen. På ettermiddagen ventes vanskelige forhold i Finnmark.

Klokken 6.43 onsdag meldte Sørøst politidistrikt at det har vært en trafikkulykke på E18 i sørgående retning ved Tassebekk i Sandefjord i Vestfold, der to biler er involvert. En person ble skadd i ulykken og fikk tilsyn av ambulansefolk.

Øst politidistrikt meldte rundt klokka 6 om et trafikkuhell på E6 på Kløfta på grunn av de glatte forholdene på Østlandet. Der var det kun én bil involvert.

– Bilen har sklidd av E6 og over i påkjøringsfeltet, har tatt med seg et skilt på sin ferd. Ingen personskade, opplyste politiet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Kjør etter forholdene

Veitrafikksentralen Øst meldte på Twitter klokka 4.42 at alt tilgjengelig mannskap er ute og jobber. De oppfordret bilistene til å kjøre forsiktig og etter forholdene.

– Det har regnet og så kommet tåke, og det har fryst på bakken, sa trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Hun opplyser at det vært gjort en innsats for å salte veiene, men saltet regnet bort før det fikk virke.

Også politiet i Oslo meldte om glatte veier.

– Vi oppfordrer alle som ferdes ute om å ta det med ro, holde avstand til forankjørende og kjøre etter forholdene, lød anmodningen fra politiet.

Glatt i Bergen og Finnmark

I Bergen ble en person sendt til legevakt for sjekk etter at en bil kjørte av Hjellestadveien. Ifølge Vest politidistrikt var det glatt på stedet.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for Øst-Finnmark.

– Fra sent i ettermiddag ventes underkjølt regn eller regn som fryser på bakken. Det gir lokalt glatte veier og vanskelige kjøreforhold, skriver meteorologene på Twitter.

Les også: Det var ikke bare melk som var til salgs i mange av melkeutsalgene