Innenriks

Forsvarer Russland-overvåking

ETTERRETNING: Norges forhold til Russland er godt, slo statsminister Erna Solberg (H) fast på sin første oppsummerende pressekonferanse tirsdag formiddag.

Dagbladet viste tirsdag til nye dokumenter om at Norge hjelper USA med å overvåke Russland. På avisens spørsmål om hun er kjent med dette, svarte Solberg følgende:

– Det er en kjent sak for meg og for det norske folk at Norge har en etterretningstjeneste, og at vi også driver etterretning mot Russland. Noe annet ville ha vært dårlig investerte skattepenger når det gjelder sikkerhet, sa Solberg.

– Vi har et godt forhold til russerne. De er klare over at vi har interesse for det de gjør, på samme måte som de har overfor det vi gjør. Vi har mye godt samarbeid med Russland, men er ikke i allianse med landet. Det tror jeg alle vet. Russland er vår største nabo. Vi er i en forsvarspolitisk allianse gjennom NATO med USA, ikke med Russland, sa Solberg videre.

Hun ble også spurt om hvordan regjeringen akter å bekjempe sosial dumping og hvordan regjeringen ønsker å prioritere bruken av oljepenger. Solberg sa at arbeid mot sosial dumping ikke skal være til hinder for konkurranse, og at det er viktig å ivareta norske arbeidstakere. Hun sa videre at det er viktig å tenke langsiktig når det gjelder bruk av oljepenger.

Mer fra Dagsavisen