Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Enorm medlemsvekst for Rødt etter mistillitsforslaget mot Listhaug

Partiet Rødt har fått nesten 900 nye medlemmer siden partiet fremmet mistillitsforslag mot tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) i midten av mars.

– Vi har fått 887 innmeldinger siden mistillitsforslaget 14. mars. Det har økt enda mer med Acer-debatten i Stortinget. Det er helt enormt, sier partisekretær Benedikte Pryneid Hansen til Nettavisen.

Rødts popularitet fikk et oppsving da partileder Bjørnar Moxnes fremmet mistillitsforslaget mot Listhaug som bare fem dager senere valgte å gå av som justisminister. Selv har Moxnes omtalt Listhaugs avgang som Rødts største seier på Stortinget så langt.

Les også: Han startet skredet – går mot 15 millioner kroner

Tilhengere

Rødt har også vært kritisk til den omstridte energimarkedspakken og EUs energibyrå Acer. Partiet fikk imidlertid ikke støtte for en folkeavstemning, men motstanden har gitt partiet nye tilhengere.

Rødt hadde ikke mer enn 1.617 medlemmer ved stiftelsen i 2007. Medlemstallet hadde steget til 3.000 i 2016 og var 1. mars oppe i 4.400. I tiden etter dette – både før og etter mistillitsforslaget mot Listhaug – har partiet fått 965 innmeldinger. Rekordinnmeldingen de siste ukene innebærer en medlemsvekst på 23 prosent.

Les også: Forsøkte å kjøpe en korsfestet Sylvi Listhaug

Frp

Samtidig har også Frp vokst betydelig i tiden etter Listhaug-dramaet. Bare i dagene rundt Listhaugs avgang som justisminister meldte 3.400 personer seg inn.

Partileder Siv Jensen fastslo før påske at det rekordstore antallet nye medlemmer er en tydelig beskjed om støtte til Frp.

– Medlemmer oppgir ikke årsaken til at de melder seg inn, men det er naturlig å koble det høye antallet nye medlemmer med situasjonen rundt Sylvi Listhaug og debatten om norsk innvandringspolitikk, sa Jensen til NTB.