Innenriks

Bergingsarbeid av Tide Carrier er i gang

Kystverket melder at det arbeides med å løsne ankrene til lasteskipet Tide Carrier torsdag morgen. Beredskapen ble trappet ned onsdag kveld grunnet sterk vind.

Lasteskipet har vært sikret over natten av to ankre og to slepebåter for å hindre at det driver nærmere land. Torsdag morgen har arbeidet med å løsne ankrene startet.

–Til sammen tre kystvaktfartøy er i nærheten av skipet, og KV Bergen ligger helt ved havaristen, sier Johan Marius Ly i Kystverket til NRK.

Han opplyser at både Kystverkets depot i Kristiansand og interkommunalt utvalg mot akutt forurensning i Rogaland er varslet.

Det er 17 personer ombord på skipet som siden onsdag formiddag har drevet i sjøen utenfor kysten av Jæren. To loser fra kystverket er på skipet for å kontrollere situasjonen.

Tide Carrier er bygget i 1989 og registrert i den afrikanske øystaten Komorene. Skipet er 232 meter langt og er på 40.796 tonn dødvekt. Det var på vei til Høylandsbygd da Redningssentralen fikk beskjed om problemer klokka 10.48 onsdag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen