Innenriks

830 millioner i minus

SAS gikk med et underskudd på 830 millioner kroner i årets ti første måneder.

KØBENHAVN: Men ifølge selskapets helårsrapport som ble lagt fram onsdag, forventer SAS-ledelsen at flyselskapet går i pluss allerede neste regnskapsår. Forutsatt at flydrivstoffprisene holder seg stabile og ikke noe uforutsett inntreffer, opplyser SAS.

– Første kvartal av 2013 kommer imidlertid til å bli svært svakt, sier SAS-sjefen Rickard Gustafson.

SAS forventer å øke inntjeningen i neste regnskapsår med 1,26 milliarder kroner etter at den omfattende spareplanen 4XNG er gjennomført.

Interesse for Widerøe

Spareplanen vil gi en betydelig forbedret kostnadsbase når vi ser fremover, skriver selskapet i rapporten.

I fjor presenterte SAS et regnskap for årets ti første måneder som viste et overskudd før skatt på drøye 330 millioner kroner.

Spareplanen som SAS etter en intens dragkamp fikk alle sine fagforeninger med på, innebærer en kutt i selskapets utgifter på 25,6 milliarder kroner. Salg av datterselskapene SAS Ground Handling og Widerøe er del av planen.

Administrerende direktør Rickard Gustafson sa etter fremleggelsen av årsrapporten onsdag at flere har meldt sin interesse for å kjøpe Widerøe.

Sykefravær opp

Samtidig onsdag melder danske kabinansatte at sykefraværet har skutt i været etter gjennomføringen av den omfattende spareplanen., som innebærer store kutt i lønnsvilkår og andre betingelser. Etter at avtalen ble inngått har sykefraværet ligget mellom 30 og 40 prosent høyere enn vanlig på denne tiden av året.

– Det har vært en voldsom økning, sier Helge Thuesen, leder av de danske kabinansattes forening CAU, til DR Nyheder.

Han medgir at det kalde været den siste tiden kan være en medvirkende faktor, men sier samtidig at de ansatte er sterkt preget av de tøffe vilkårene i spareplanen.

Mer fra Dagsavisen