Innenriks

DNB økte resultatet – slo forventningene

Storbanken DNB hadde et resultat etter skatt på 10,8 milliarder kroner i årets andre kvartal, en økning på 13,8 prosent fra samme måned i fjor.

Resultatene er gode i alle kundesegmenter og understøttes av en stabil norsk økonomi med lav ledighet og et høyere aktivitetsnivå enn ventet, heter det i kvartalsrapporten.

Resultatet før skatt endte på 13,5 milliarder kroner, opp fra 12,2 milliarder samme kvartal i fjor. Det gikk dermed bedre enn analytikerne hadde ventet. Forventningene lå på et resultat før skatt på 12,1 milliarder kroner, ifølge estimater samlet inn av Bloomberg, skriver E24.

– Lønnsveksten og et mer stabilt rentebilde har bidratt til et stemningsskifte blant kundene våre. Vi har sett en økning i søknader om boliglån, og henvendelsene som kommer til kundesenteret handler i økende grad om boligbytte, finansiering og planlegging av egen økonomi, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Netto renteinntekter endte på 15,8 milliarder kroner i andre kvartal, en økning på 1,9 prosent fra forrige kvartal. Det lå også høyere enn forventningene, som var på 15,7 milliarder kroner.

Mye av inntektsøkningen kan tilskrives meglerhuset DNB Markets, skriver DN. Inntektslinjen fra investeringsbankedivisjonen økte med nesten en halv milliard kroner fra første kvartal og 260 millioner fra andre kvartal i fjor.

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: SSB-utredning: Uføre bør ikke tjene mer (+)

Les også: Hit bør du ikke reise hvis du vil unngå hetebølge i sommer (+)

Mer fra Dagsavisen