Innenriks

Kongsberg Gruppen økte resultatet kraftig

Kongsberg Gruppen hadde et resultat på 1,49 milliarder kroner før skatt i årets andre kvartal, opp fra 984 millioner i samme periode i fjor.

Kongsberg gruppen rapporterer god omsetningsvekst i alle divisjoner i årets andre kvartal.

– Vi har lagt bak oss nok et solid kvartal. Driftsinntektene økte, og lønnsomheten var god. Vi opplever høy etterspørsel etter våre løsninger, både fra sivile- og forsvarskunder, sier konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy.

Kort tid etter at åpningen på Oslo Børst onsdag hadde Kongsberg Gruppens aksjekurs økt med rundt 8 prosent siden forrige sluttkurs. På ett år har aksjeverdien mer enn doblet seg.

Økt omsetning

Omsetningen økte fra 9,614 til 11,589 milliarder kroner. Driftsresultatet (EBIT) økte fra 1,038 til 1,448 milliarder kroner.

Gruppen hadde en EBITDA-resultat på 1,815 milliarder kroner. Ifølge Dagens Næringsliv er dette 12 prosent mer en det analytikerne ventet.

Nye kontrakter

Kvartalsrapporten viser at det var høy aktivitet innen luftvern- og missilleveranser 2. kvartalet. I en børsmelding viser gruppen til at det ble signerte flere nye kontrakter på luftvernsystemet Nasams.

Den første gjaldt en utvidelse og modernisering av Spanias eksisterende luftvernsystem, mens den andre var for luftvern til Norge – i tråd med planene lagt fram i det Norske Forsvarets langtidsplan. Konsernet inngikk også en avtale for leveranse av Joint Strike Missile (JSM) til det amerikanske luftforsvaret.

– US Air Force er den desidert største kjøperen av F-35 kampfly, og deres valg av JSM vil kunne bli en betydelig inntektsdriver for forsvarsområdet i årene som kommer, sier Håøy.

Missilproduksjon

I juni åpnet konsernet missilproduksjonsenheten Nexus.

– Overflyttingen til ny fasilitet, samt naturlig fasing i kontraktsporteføljen bremser veksten noe det neste kvartalet før veksten tar seg opp igjen, heter det i kvartalsrapporten.

Les også: Dagsavisen avslører: Videoene avslører at demente Liv ikke fikk medisin og bleier - ansatte spiste maten hennes

Les også: Han er soleklar favoritt til å ta over etter Støre (+)

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Mer fra Dagsavisen