Innenriks

Frp faller for første gang siden september på Norstat-måling

Fremskrittspartiet har gått fram på Norstats målinger for NRK og Aftenposten sju ganger på rad. I juni snudde det.

Denne gangen falt nemlig Frp med 1,7 prosentpoeng til 16,8 prosents oppslutning, skriver Aftenposten.

Samtidig får Arbeiderpartiet en sjeldent god måling på dagen for statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) oppsummerende pressekonferanse for halvåret. Partiet ligger på 22 prosents oppslutning, en framgang på 2,4 prosentpoeng. Høyre rager alene på topp med 25 prosents oppslutning (1,4 prosentpoeng fram).

Samtidig påpeker både Aftenposten og NRK at den eneste statistisk signifikante endringen tilhører KrF. Partiet faller fra 4,8 til 2,8 prosent. Borgerlig side beholder likevel flertallet på partimålingen, med 86 mot 83 mandater.

Partienes oppslutning er som følger, sammenlignet med målingen i mai: Høyre 25 (1,4), Ap 22 (2,4), Frp 16,8 (-1,7), SV 8,6 (-0,7), V 6,5 (uendret), Rødt 6,1 (0,4), MDG 4,7 (0,9), Sp 4,5 (-0,7), KrF 2,8 (-2), Andre 3 (-0,1).

Undersøkelsen er utført av Norstat for Aftenposten og NRK mellom 11. og 15. juni. 761 av de spurte oppga partipreferanse. Feilmarginene ligger mellom 1 og 3,2 prosentpoeng, og kun KrFs endring er utenfor feilmargin.

Les også: Høyre er i ferd med å gjenta Arbeiderpartiets feil

Les også: Ap, Høyre og Frp kappes om å være størst

Les også: Det gikk vel ikke så bra, Asheim? (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenMer fra Dagsavisen