Innenriks

To barn skadet i huske-ulykke i barnehage i Lunner

To barn er skadet i en ulykke med en huske i en barnehage i Roa i Lunner kommune. Begge var bevisst etter ulykken, opplyser politiet i Innlandet.

– To barn på henholdsvis tre og fire år er skadet etter at en stropp til en huske løsnet. Det ene er kjørt til Gjøvik sykehus. Det andre er fløyet til sykehus, opplyser politiet.

Ifølge Oppland Arbeiderblad er det ene barnet fløyet til Akershus universitetssykehus.

Politiet vet foreløpig ikke hvor alvorlig skaden er, men presiserer at barna var ved bevissthet. Foreldrene er varslet om saken. Politiet har undersøkt stedet og skal etterforske saken.

Barnehagen har 45 plasser og fordelt på tre avdelinger, hvorav to er for barn mellom to og seks år. Den tredje avdelingen er for de minste barna.

Godkjent huske

Husken var ifølge politiet kontrollert og godkjent sommeren 2023. Den skulle ha neste kontroll i sommerferien til barnehagen i 2024.

– Politiet har ingen kommentar til det tekniske på husken, heter det i politiloggen.

Lunner kommune har satt kriseledelse etter ulykken.

– Kriseteamet er nå i barnehagen. Disse vil være tilgjengelige for å følge opp barn, personell og foresatte, heter det i en oppdatering på kommunens nettside.

Ordfører i Lunner Harald Tyrdal sier kriseteamet kommer til å være i arbeid hele dagen.

– Det er tragisk at det har skjedd en ulykke i et lekeapparat. Kommunen vil følge opp de involverte og ta vare på barna, de ansatte og foresatte, sier Tyrdal.

Mange hentet barna

Kommunedirektør Dag Flacké sier kriseteamet kom raskt på plass.

– Vi har tett oppfølging med barna og de ansatte. Det var tidlig uttrykt behov for at kriseteamet skulle bistå, og de var på plass etter en halvtime, sier Flacké til VG.

Alle de foresatte er informert om ulykken. Ifølge kommunedirektøren er ikke foreldrene blitt bedt om å hente barna tidligere, men mange har likevel valgt å gjøre det.

Les også: Konfirmasjonstiden: – Barn kaller hverandre «First Price» og «Hennes & Mauritz»-unger

Les også: Kalle Moene: – Venstresida bør forenkle velferdsstaten (+)

Les også: Hun ga landets overfylte skittentøykurver et ansikt (+)Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen