Innenriks

Togtrafikken mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn åpnet igjen

Togtrafikken har vært stengt flere steder på Østlandet grunnet brann langs skinnene. I 15-tiden var trafikken mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn åpnet.

Bane Nor skriver at man fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger dersom man skal ut og reise.

På Oslo sentralstasjon har det vært folksomt og lange køer for buss for tog.

Togene har stått i over tre timer etter brann langs skinnene.

– Det brenner langs sporet flere steder. Vi er ikke helt sikre på årsaken, men det er muligens forårsaket av et godstog som har kjørt med bremsene på, fortalte Bane Nors pressevakt Øystein Stavdal Paulsen til NTB tidligere onsdag.

Den første meldingen kom klokken 11.55 fra Bane Nor.

RE10, RE11, R12 og F6 er linjene som fortsatt kan rammes, i tillegg til Flytoget.

Togtrafikken på Hovedbanen mellom Lillestrøm og Kløfta er fortsatt stengt på grunn av brann. Her er det uvisst når trafikken åpner igjen.

Det er også trøbbel med togtrafikken i Drammen. Det er riktignok en separat hendelse, som ikke er relatert til brannen langs skinnene lenger nordøst.

På Drammenbanen er det feil på en sporveksel ved Drammen som fører til forsinkelser og innstillinger.

Flere linjer er påvirket, og heller ikke her vet man hvor lang tid det vil ta å rette feilen, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Klokken 14.48 skrev de at en ny oppdatering vil komme først natt til torsdag 16. mai.

I tillegg er Dovrebanen mellom Skansen og Trondheim stengt på grunn av en feil på Skansen bru. Hvor lenge dette påvirker togtrafikken, er ikke kjent, men Bane Nor opplyste i 13-tiden at det kan ta tid.


Mer fra Dagsavisen