Innenriks

Fortsatt fare for butikkstreik – partene mekler på overtid

Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia er fortsatt ikke enige med Virke om årets lønnsoppgjør. Meklingen fortsetter på overtid.

Blir de ikke enige innen midnatt, kan tusenvis bli tatt ut i streik. Hvis det skjer, rammes særlig byggevarebutikker, dagligvarebutikker og taxfreebutikker.

I 22.10-tiden mandag kveld pågår meklingen fortsatt, får NTB opplyst. Det hender at mekling i lønnsoppgjør fortsetter på overtid. Hva som er status i meklingen, er hemmelig.

Hvis meklingen ikke fører fram, sier Parat at virksomheter som Byggmakker, XL-Bygg, Løvenskiold/Maxbo, Montér, Gustav Pedersen og Optimera vil rammes av streik.

HK Norge varsler at de kommer til å ta ut sine medlemmer hos Travel Retail Norway på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim. Dermed vil taxfreesalget kunne stenge på disse flyplassene.

For Negotias del kommer medlemmer i byggevarebedriften Gausdal Landhandleri og Imperial Brands til å tas ut.

Meklingen hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland startet søndag klokken 10. Meklingen skjer som følge av at HK den 11. april brøt forhandlingene om fornyelse av tariffavtalen i Landsoverenskomsten med Virke.

– Vi har brukt tiden godt fra forhandlingene ble brutt 11. april, slik at vi stiller godt forberedt til konstruktive forhandlinger innenfor rammen av frontfaget, sier Virke-direktør Bernt G. Apeland.

I tillegg til mekling om fornyelse av Landsoverenskomsten med bransjeavtaler, mekles det også om Kontoroverenskomsten og Lederoverenskomsten, samt Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler.

Les også: Nå mekles det for å unngå stor butikkstreik

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Mer fra Dagsavisen