Innenriks

Bred støtte til obligatorisk samfunnstjeneste i Stavanger og Sandnes

Over halvparten av de spurte i både Stavanger og Sandnes er positive til et Ap-forslag om et obligatorisk pliktår etter videregående.

I Stavanger støtter 59 prosent forslaget, og i Sandnes er andelen 54 prosent, skriver Stavanger Aftenblad. Det kommer fram i en spørreundersøkelse utført av Respons Analyse blant 1601 respondenter i Stavanger og Sandnes.

Forslaget, som først ble fremmet av bystyrerepresentant Dag Mossige (Ap) i Stavanger, handler om ett år med samfunnstjeneste etter videregående, enten i militærtjeneste eller i det sivile samfunn. Aktuelle områder er helse og oppvekst og frivillig sektor, særlig innen beredskap og humanitære organisasjoner.

– Det handler om å styrke fellesskapsfølelsen, og bidra til inkludering og integrering. Et pliktår kan også være med på å gi unge verdifulle erfaringer inn i arbeidslivet, og bidra til at de lærer seg struktur og disiplin, sier Mossige til avisen.

Generelt øker støtten til forslaget med alder. Menn er også mer positive til pliktår enn kvinner. I Stavanger finner man sterkest støtte blant Sp-velgere, deretter Ap og Frp og Høyre. SV-velgerne er minst positive, her er et flertall mot.

Les også: Knallhardt ut mot fristbrudd: – Hodeløs bruk av skattepenger

Les også: Ap nær historisk svakt resultat: – Det siste partiet trenger nå

Mer fra Dagsavisen