Innenriks

Oslo lufthavn åpner for avganger – holder ankomster stengt til 15.40

Oslo lufthavn er åpen for avganger fra klokken 14 etter å ha vært stengt. Ankomster holder fortsatt stengt og er utsatt til 15.40.

Flyene som skulle ha landet på Gardermoen må lande på andre flyplasser.

– Gardermoen åpner sakte, men sikkert fra klokken 14.00. Men vi må holde igjen når det gjelder ankomster, sier pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB.

– Det er ulike kriterier for hva som er gode forhold for avganger og ankomster.

Det gjør at Oslo lufthavn har vurdert det forsvarlig å åpne for avganger, men ikke ankomster.

Politiet oppfordrer til å la bilen stå

Været har ført til utfordringer både for biltrafikk og luftfart lørdag, og politiet og brannvesenet har rykket ut til trafikkulykker i Sør-Norge.

– Det er dårlig sikt og sludd i veibanen. Vi tenker det er en god dag å la bilen stå, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Det blir nok ikke så mye bedre de nærmeste timene, legger hun til.

I 12-tiden rykket politiet i Sørøst ut til en hendelse der en bil kjørte ut i en elv. Begge personer er ute av bilen, men skadeomfanget er usikkert.

– To biler er involvert i hendelsen. De involverte undersøkes av helsepersonell, opplyste Hillveg.

Tre falt over biler i Oslo

I Oslo-området er det mange trær som har veltet i veibanen i dag.

– Vi kan bekrefte at det er krevende kjøreforhold. Det blåser og snør så fælt, sa trafikkoperatør Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen øst til NTB i 12.30-tiden.

– Det er mange trær som går med på grunn av vinden, la hun til.

De har fått mellom ti og femten henvendelser om trefall på Østlandet så langt i dag. Mange av dem har vært fra Oslo.

– Når vi ser det er såpass mye vind i Oslo, som har mange gamle trær, så er det greit å ha det litt i bakhodet. De ramler fort disse store trærne.

Også politiet har varslet om trær som har veltet. Like før 12.00 rykket de ut til et tre som hadde veltet ut i veibanen i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo.

– Vi får meldinger om flere trær som er i ferd med å velte. Vi bistår brannvesenet med sperringer. Ingen er skadd, skriver de på X.

Ruter: – Beregn god tid

Ruter oppfordrer folk til å beregne god tid dersom man skal ut med kollektivt transport. Lørdag har det blåst trær over T-banelinjene både på Østeråsbanen og Holmenkollbanen.

– Glatte veier og nedblåste trær har ført til forsinkelser og enkelte innstillinger både på buss og T-banen i da, sier pressevakt Sofie Bruun i Ruter i en pressemelding.

Fjellovergang åpnet igjen

Riksvei 7 over Hardangervidda var i en periode lørdag på grunn av uværet, men ble åpnet igjen litt før klokken 13.

På E134 Haukelifjell er det kolonnekjøring mellom Vågslidtunnelen og Haukelitunnelen.

Mer fra Dagsavisen