Innenriks

Kirkens SOS fyller 50 år

På denne dagen for 50 år siden åpnet Kirkens SOS sin krisetelefon for mennesker som var i nød og trengte noen å snakke med. Nå feirer de med jubileumsfeiring- og utstilling.

Kirkens SOS startet sin krisetelefon 15. februar 1974 fra et lokale i Bogstadveien i Oslo og har siden da besvart millioner av samtaler fra mennesker som trenger et medmenneske å snakke med når livet er vanskelig.

Tjenesten er åpen døgnet rundt, alle dager i året og er utvidet også til å være tilgjengelig på chat og SOS-melding. Tusenvis av frivillige har vært involvert, og i dag har tjenesten elleve sentre rundt om i landet.

Rundt 1000 frivillige besvarer årlig rundt 170 000 henvendelser på telefon, chat og SOS-melding. Det tar i underkant to minutter mellom hver gang noen kontakter Kirkens SOS – og hvert 19. minutt har de frivillige samtaler med mennesker med selvmordstanker.

Torsdag feires de 50 årene med et arrangement med frivillige og inviterte gjester i Oslo, der det blir samtaler med fagpersoner, historiske tilbakeblikk og kulturinnslag. Arrangementet vil bli strømmet til de øvrige avdelingene.

Under arrangementet skal også Håpsbærerprisen deles ut – en pris som går til en person som har hatt stor betydning for krisetjenesten.

Les også: Å bli lyttet til kan være starten på et bedre liv

Les også: Kirkens SOS ønsker å feire hverdagsheltene!

Mer fra Dagsavisen