Innenriks

Vedum: – Fjerning av formuesskatten rammer folk flest

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) slår tilbake mot dem som vil fjerne formuesskatten. Han sier fjerning av formuesskatten vil ramme folk flest.

Onsdag skrev Aftenposten / E24 at NHO øynet håp om å få fjernet formuesskatten etter utspillet fra MDG-nestleder Ingrid Liland, samt den politiske debatten om temaet i de siste.

I VG slår finansminister Vedum tilbake mot dem som vil fjerne formuesskatten og sier at formuesskatten på en god måte bidrar til å utjevne forskjeller mellom fattig og rik.

– Jeg kommer ikke til å fjerne formuesskatten. Det vil flytte skattebyrden fra de rikeste til folk flest. Det vil vi aldri være med på, sier Vedum.

Han sier at det å fjerne formuesskatten vil ramme folk flest, og viser til at pengene må hentes på andre måter, som rammer dem. Det har den siste tiden vært debatt om å fjerne formuesskatten og eksempelvis i stedet øke beskatningen av eiendom og innføre arveavgift.

– Økt boligbeskatning vil ramme vanlige folk og middelklassen. Og arveavgift er uaktuelt for oss å gjeninnføre, sier finansministeren.

– Vi må ta inn bortfallet av inntektene fra formuesskatten ved å øke andre skatter og avgifter. Det ønsker vi ikke, fordi det er urettferdig at de aller rikeste ikke skal bidra med sin rettmessige del til fellesskapet, sier Vedum.

I et svar til Stortinget onsdag opplyser Vedum at en fjerning av formuesskatten ville redusert statens inntekter med om lag 34,5 milliarder kroner.

NHO-direktør Ole Almlid: Trenden med at rike bedriftseiere flytter fra landet, kommer ikke til å ta slutt før formuesskatten blir endret (+)
Les også: Lan Marie Berg sier klart nei til å fjerne formuesskatten

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen