Innenriks

Ekstremværet Ingunn treffer Norge onsdag – ventes ekstremt kraftig vind

Det er ventet ekstremt kraftige vindkast langs norskekysten onsdag. Stormen Ingunn er på vei, og det er sendt ut rødt farevarsel.

– Det er ventet lokalt ekstreme vindkast på 35–50 meter per sekund fra sør, senere sørvest, og orkan på kysten. Vinden vil øke først ved Stad, og minke sist på Nordmøre, skriver Yr på sine nettsider.

De røde farevarslene gjelder for deler av Nordfjord, Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland.

For ytre strøk i Møre og Romsdal og Nordfjord gjelder farevarselet fra onsdag klokken 12 til midnatt samme dag. For deler av Trøndelag og Helgeland gjelder det fra onsdag klokken 19 til klokken 3 natt til torsdag.

– Farlig å være utendørs

Ekstremværet har fått navnet Ingunn, opplyser Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Stormsenteret kommer inn i Norskehavet mot Trøndelag onsdag kveld. Deretter vil det bevege seg nordover langs kysten av Nordland i løpet av torsdag.

– Det er farlig å være utendørs, og det ventes uvanlig stor skade på bygninger, infrastruktur, skog og strømnett, skriver meteorologene.

Bes om å være forberedt på strømbrudd

Det er stor fare for innstillinger av flyavganger, båter og annen transport. Broer og fjelloverganger kan bli stengt, og høye bølger kan gi skade på bygninger langs strandsonen.

– Om du MÅ kjøre, følg råd fra Statens vegvesen og sjekk veimeldinger, oppfordrer meteorologene.

De anbefaler folk å holde seg innendørs.

– Gjør hjemmet klart for et potensielt lengre strømbrudd, skriver de.

Mer fra Dagsavisen