Innenriks

To kvinner og et barn drept – godt voksen mann antatt gjerningsmann

To kvinner og et barn ble funnet drept i huset i Nes på Romerike tirsdag. En godt voksen mann er den antatte gjerningsmannen, opplyser politiet.

Det er politiinspektør Grete Lien Metlid som opplyser dette til NTB tirsdag kveld. Et av ofrene var ansatt i Øst politidistrikt. Mange ansatte i etaten var tirsdag sterkt preget over tapet av en kollega. Derfor bestemte statsadvokaten i Oslo å overføre etterforskningen av trippeldrapet til Oslo politidistrikt.

Politiinspektør Grete Metlid opplyser at de drepte var to kvinner og et barn. Den antatte gjerningsmannen, som også ble funnet død i huset, beskrives som «godt voksen». Øvrige pårørende i saken er orientert, opplyser politiinspektøren.

– Det er en familiær relasjon mellom de involverte, men ingen partnerrelasjon mellom den antatte gjerningsmannen og ofrene, sier Metlid til NTB.

Hun kunne tirsdag kveld ikke gå i detaljer om relasjonene mellom de døde.

– Vi er nødt til å få kvalitetssikret de opplysningene vi har i saken spå langt og kan derfor ikke gå ut med mer nå, sier Metlid.

Familie

Det ble allerede tidlig tirsdag ettermiddag opplyst at alle de fire som ble funnet døde i boligen i Nes var i familie med hverandre.

– Alle de fire er i familie. En av de drepte var ansatt i Øst politidistrikt. Dette er en tragisk hendelse som berører oss alle. Vi jobber med å ta vare på de pårørende og mannskaper, sier politimester Cecilie Lilaas-Skari.

– Dette er en tung dag for Øst politidistrikt som har mistet en kjær kollega, men vi tenker selvfølgelig aller mest på hennes nærmeste, sa politimesteren videre.

Røykfullt

Etter å ha blitt varslet om en alvorlig hendelse klokka 11.16 tirsdag formiddag rykket alle nødetatene ut til det landlig beliggende huset i Nes. Også et ambulansehelikopter og et politihelikopter tok seg til adressen.

Huset var røykfylt da politiet kom til stedet og alle de fire som befant seg inne i bygningen ble raskt konstatert døde.

Politiet gikk tidlig ut med opplysninger om at folk i området ikke skulle være engstelige for å bevege seg ute etter at drapene ble oppdaget.

På bakgrunn av skadene på de døde og opplysningene politiet fikk, ble det raskt opprettet en drapsetterforskning.

Ordfører: Dypt tragisk

Alle de fire som er bekreftet døde var innbyggere i kommunen, opplyser ordfører Tove Nyhus i Nes. Saken er dypt tragisk og meningsløs, sier hun.

– Det her vil bli en sorg for hele lokalsamfunnet, sier Nyhus til NTB.

Ingeborg kirke har åpnet dørene for alle som vil komme, opplyser Nyhus.

– Der er det et kriseteam på plass sammen med prest og personell fra kirken, sier hun.

Lederen i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold gikk tirsdag kveld ut og omtalte drapene som ufattelig trist og tragisk.

– Pårørende, kolleger, lokalsamfunnet – det er så mange som blir berørt av dette, og det gjør vondt helt inn i hjerterota. Jeg blir egentlig bare tom for ord, sier hun.

Les også: Politiet har fått nye tips om drapet på Birgitte Tengs

---

Drapssaker i Norge i 2024

Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av sju drapssaker med i alt ti ofre.

  • 1. januar: Elin Nordhei Bordi (46) og Terje Åsmund Nordhei (46) og en mann i slutten av tenårene blir funnet døde i en bolig i Sørfold i Nordland. Politiet tror tenåringen, som var henholdsvis sønn og stesønn av de to voksne, drepte dem før han tok sitt eget liv. Han er også siktet for drapsforsøk på sin elleve år gamle søster.
  • 2. januar: 30 år gamle Rahavy Varatharajan blir funnet skutt og drept i en bil i Elverum. Den antatte gjerningsmannen, en 32 år gammel mann, blir funnet svært alvorlig skadd i samme bil. 32-åringen dør senere av skadene.
  • 2. januar: En mann i 50-årene blir funnet død i en bolig i Stavern i Larvik kommune. Hans samboer, en kvinne i 40-årene, siktes for drap og etterlyses internasjonalt. Denne etterlysningen blir senere trukket tilbake og grunnlaget for siktelsen svekkes. Kvinnen er fremdeles ikke funnet.
  • 6. januar: En latvisk kvinne i 30-årene blir funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. En mann er pågrepet og siktet for drap. Begge to jobbet på hotellet.
  • 7. januar: 33 år gamle Tina Milena Solberg blir funnet død i en utbrent bil på Blomøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. En mann hun har to felles barn med, blir pågrepet og siktet for drap. Mannen erkjenner straffskyld.
  • 9. januar: En mann i 30-årene blir funnet livløs og med stikkskader på utsiden av en bolig i bydelen Laksevåg i Bergen. Mannen blir fraktet til sykehus, men erklæres død kort tid senere. En annen mann i 30-årene pågripes og siktes for drap.
  • 23. januar: Politiet rykker ut til en hendelse i en bolig i Skogbygda i Nes på Romerike. Fire personer blir funnet døde i boligen. Politiet åpner drapsetterforskning og tror at den antatte gjerningsmannen er blant de drepte. En av de døde var ansatt i Øst politidistrikt, noe som gjør at Oslo politidistrikt får ansvaret for etterforskningen.

---

Mer fra Dagsavisen