Innenriks

Tiltalt kvinne erkjenner å ha kjørt på Sian-lederens bil

Kvinnen som kjørte bilen og kjørte på Sian-lederens bil slik at den veltet etter en Sian-demonstrasjon sommeren 2022, erkjenner straffskyld.

Kvinnen i 20-årene er tiltalt for å ha kjørt ruset og uten førerkort da hun truet Sian-lederen med kniv og sendte bilen hans av veien.

Ifølge NRKs rettsreferat erkjenner hun straffskyld på alle punkter. Den andre kvinnen, som eide bilen, nekter straffskyld. Hun er tiltalt for å ha latt en annen kjøre bilen sin uten å sørge for at vedkommende hadde gyldig førerkort. Ifølge tiltalen skal hun også ha filmet hendelsen og oppfordret bilføreren til å «ta dem».

Brudd i ryggen

Både kvinnen som satt bak rattet og bileieren som var passasjer, er tiltalt for grov kroppsskade.

De fornærmede i saken er Lars Thorsen, som er leder for den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian), og fire andre som satt i bilen hans. En av passasjerene fikk brudd i ryggen. De andre fikk lettere skader.

Hendelsen skjedde 2. juni 2022 og fikk stor oppmerksomhet. Et videoopptak NTB har sett viste at kvinnene kjørte i høy fart mot Sian-lederen og hans følge i en rundkjøring ved Mortensrud. Det skjedde etter at han hadde brent Koranen utenfor en moské.

De to kvinnene har Nils Christian Nordhus og Morten Furuholmen som forsvarere.

Ikke særlig praktiserende

– Det var ikke planlagt fra hennes side. Verken å forårsake kroppsskade eller å presse en bil ut av veibanen, sier Morten Furuholmen som forsvarer kvinnen som eier bilen.

Furuholmen sa i sin åpningsprosedyre at hans klient ikke er særlig praktiserende muslim, og at dette ikke var en religiøst motivert handling.

Grov kroppsskade har en strafferamme på inntil ti års fengsel.


Mer fra Dagsavisen