Innenriks

Politijakt på kvinne etter at mann ble funnet død i Stavern

En mann er funnet død i Stavern etter at slektninger ikke fikk tak i ham. Funn på stedet gjør at politiet mener han ble drept – og de har siktet en kvinne.

Av Snorre Schjønberg

Kvinnen er ikke pågrepet, og politiet vet ikke hvor hun er. Det er en relasjon mellom henne og den drepte mannen, men politiet vil ikke si hvordan de kjenner hverandre. Både mannen og kvinnen er omtrent i 50-årene og norske statsborgere.

– Vi leter etter henne nå, men vi vet ikke noe om hvor hun er. Hun er ikke etterlyst internasjonalt, det har vi ikke tatt en vurdering på ennå, sier politiadvokat Ole Jacob Garder til NTB.

Politiet opplyser at de fikk melding klokka 18.11 tirsdag fra familiemedlemmer som var bekymret. Da politiet tok seg inn i boligen mannen er registrert på, fant de en død mann.

Funn på stedet

Han er ikke formelt identifisert ennå, men politiet antar at det er mannen som slektninger hadde slått alarm om.

– Da politiet kom til åstedet, var det funn på stedet som indikerer med skjellig grunn at det har skjedd et drap der, sier Garder.

Hva de funnene er, om mannen hadde tydelige skader som var påført med et våpen eller hvilke beslag politiet har tatt i saken, vil ikke Garder svare på.

– Vi er helt i startfasen av en åstedsundersøkelse. Kriminalteknikere kommer til å jobbe på åstedet utover natten og morgendagen, sier Garder.

Kripos er varslet om drapsetterforskningen.

Vet ikke når drapet skjedde

Mannen ble altså meldt savnet tirsdag ettermiddag og funnet kort tid etter. Hvor lenge han kan ha ligget død, eller når det sist var kontakt med ham, kan ikke politiet si noe om foreløpig.

– Han har ikke ligget der i lang tid, men hvor kort tid, det vet vi ikke, sier Garder.

Det er ingen opplysninger i saken som tilsier at flere er involvert – verken som ofre eller gjerningspersoner, sier politiadvokaten.

Det er ikke kjent om det er noen vitner som har hørt eller sett noe i forbindelse med drapet.

– Vi har vært i kontakt med noen personer, men hva de har sagt er det for tidlig å si noe om, sier Garder.

Det er ikke oppnevnt noen forsvarer for den siktede kvinnen, eller bistandsadvokat for de pårørende.

Mer fra Dagsavisen