Innenriks

Familien til drapsofferet i Bærum: – I stor sorg

Familien til Fariddullah Rahmani, som ble drept på en buss i Bærum 22. desember, var sterkt preget under minnestunden i Al Noor-moskeen i Bærum.

Rahmani ble knivstukket på en rutebuss i Bærum og døde noen få timer etter hendelsen. En 14-åring har erkjent å ha stukket avdøde med kniv.

I forkant av minnestunden holdt familien en pressekonferanse, der de uttalte seg om det som skjedde.

– Familien har vært i dyp sorg med et hjerte fullt av sorg. Vi samles i dag for å minnes Farid, en av våre egne, hvis liv ble brutalt revet vekk, sa familiens talsperson Osman Rahmani.

Han er avdødes fetter.

Politioppbud

Det har vært steile fronter mellom miljøet til den drepte og miljøet til den siktede 14-åringen, som er under kriminell lavalder og derfor ikke kan straffes for drapet.

– I etterkant av drapet har politiet mottatt flere anmeldelser som går på trusler fra omgangskretsen til den siktede og avdøde, sa politiadvokat Børge Enoksen torsdag.

– Familien tar sterkt avstand fra trusler og voldelige ytringer, sa Spogmai Jabarkhali på spørsmål om truslene.

Hun er kusinen til avdøde.

Moskeen var fylt med flere hundre mennesker, og utenfor var politiet på plass med flere patruljer.

Etter minnestunden ble den avdøde 28-åringen fraktet videre til Steinsskogen gravlund, hvor han ble gravlagt. Også her var det flere hundre personer, samt politi til stede.

Ordføreren til stede

En av de som var til stede i minnestunden, var Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

– Jeg deltar for å vise omsorg og medmenneskelighet i en svært krevende tid for alle berørte. Dette skjedde i det offentlige rom på en buss, hvor det også var mange andre til stede. Det er en tragisk og trist hendelse hvor nå en ung gutt under den kriminelle lavalder er siktet. Situasjonen er så spesiell, derfor ønsker jeg å komme, sier Krog til Budstikka.

Kommunen har også manet til ro med hensyn til ryktespredningen som skjer på sosiale medier.

– Så må vi stille oss spørsmålet om vi har tilstrekkelig verktøy i verktøykassen overfor unge under kriminell lavalder. Vi må kunne beskytte samfunnet, men også den enkelte unge, sier ordføreren.

Mer fra Dagsavisen